AKP, FETÖ'nün Siyasi Ayağının Araştırılmasını İstemedi!

AKP’den CHP’nin FETÖ'nün siyasi ayağının ortaya çıkarılması için TBMM'de araştırma komisyonu kurulması önerisine ret yanıtı geldi. AKP'li Mehmet Muş, "CHP siyasi propaganda olarak bunu kullanmak istiyor" dedi

14 Ocak 2020 Salı 08:20

AKP Grup Başkanvekili Mehmet Muş, TBMM’de ‘Coğrafi Bilgi Sistemleri ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi”ne ilişkin bilgi verdikten sonra gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Sputnik Türkiye'den Yurdagül Şimşek'in haberine göre, Mehmet Muş, Selvi Kılıçdaroğlu, Dilek İmamoğlu ve Başak Demirtaş'ın, Selahattin Demirtaş’ın ‘Devran’ isimli kitabının okuma tiyatrosunu izlemek üzere bir araya gelmesine ilişkin soru üzerine, bu fotoğrafı kendisinin de gördüğünü ifade etti. Muş, şunları söyledi:

"Tabi orada bir tiyatro var. Diyarbakır’da HDP binasının önünde de gerçek bir hayat var. O fotoğraf karesindekileri ben Diyarbakır’daki annelerin yanına da davet ediyorum. Bence oraya da bir gitsinler. Oradaki annelerin feryadını bir görsünler. Ama İstanbul’dakinde bir tiyatro var, orada bir tiyatro yok, orada bir gerçeklik var, orada bir gerçek hayat hikayeleri var. İnsanlar buradan sorumlu tuttukları bir parti var, HDP’yi sorumlu tutuyorlar. Çoğu anne baba çocuğunun dağa nasıl kaçırıldığını, hangi evden götürüldüğünü, nereden götürüldüğünü HDP’li yöneticilerin bunu nasıl organize ettiğini orada anlatıyorlar. Dolayısıyla o fotoğraf karesinde olanların hepsini Diyarbakır annelerinin yanına gidip, o gerçekle yüzleşip, bunu o annelere reva görenlere ortak bir tepki koymaya davet ediyorum."

"CHP ÖNERGEYİ SİYASİ PROPAGANDA OLARAK KULLANMAK İSTİYOR"

AKP'li Mehmet Muş, bir başka soru üzerine de CHP’nin, FETÖ’nün siyasi ayağının ortaya çıkarılması amacıyla TBMM’de araştırma komisyonu kurulması için TBMM’ye verdiği önergeyi de değerlendirdi. CHP’nin siyasi bir propaganda yapmak istediğini ifade eden Muş, “Darbenin üzerinden 4 yıl geçti, böyle bir önerge veriyor. Bir siyasi propaganda olarak bunu kullanmak istiyor” dedi. Muş, şöyle devam etti:

"Biz FETÖ ile çetin bir mücadele veriyorken CHP’de tek kelime duymadık. Ellerinde bu anlamda olan bilgilerini, yeni gelmiş olabilir ellerine var ve vermemişlerse savcılığa bu da ayrı bir mesele. Bunları ilgili birimlere ulaştırmalarını arzu ediyoruz, ulaştırmaya kendilerini davet ediyoruz. 17-25 Aralık’tan sonra biz çetin bir mücadele veriyorken, FETÖ’nün ne olduğu belli olmayan kayıtlarını Meclis’in duvarlarına yansıtıp, grup toplantılarında bunları hep beraber alkışlatıp, FETÖ ile işbirliği yapıp, 30 Mart seçimlerine gidiyorken bizi devirmeye çalışan CHP’nin böyle bir tutumunun olması bizim açımızdan ciddi bir taraftı olmamaktadır. CHP önce bu işlerin içiresine giriyorken, 17-25’ten sonra çetin bir mücadele veriyorken, bankasının kapanmaması için mücadele eden milletvekillerini, basın yayın organlarının kapanmaması için kendini orada adeta zincirleyen, oraya bağlayan milletvekillerinin hesabını bir görsün. Ondan sonra bu anlamda konuştuklarını izleyelim.”

ÖNERGEDE NELER VARDI?
CHP grup başkanvekilleri tarafından sunulan araştırma önergesinde, Türkiye'nin 15 Temmuz 2016'da karşı karşıya kaldığı darbe girişiminin, Cumhuriyet tarihinin en vahim olaylarından biri olduğu vurgulandı. FETÖ'nün örgüt yapılanmasının karanlıkta bırakılmaması, siyasi, ticari, askeri, yargı, emniyet ve diğer tüm ayaklarının açığa çıkarılmasının tarihsel bir görev olduğu belirtilmişti.

TBMM'de grubu bulunan 4 siyasi partinin ortak önergesiyle 26 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ/PDY'nin 15 Temmuz darbe girişimi ile bu örgütün faaliyetlerinin araştırılması amacıyla Araştırma Komisyonu kurulduğu hatırlatılarak, şu ifadelere yer verilmişti:

"Komisyonun sürekli engellenen çalışmasıyla bile FETÖ yapılanmasıyla ilgili gerçeklerin ortaya çıkması siyasi bir paniğe neden olmuş komisyon çalışmaları fiilen 9 Aralık 2016 tarihinde, resmen de 4 Ocak 2017 tarihinde sonlandırılmıştır. Dolayısıyla darbe girişiminin yanı sıra FETÖ'nün siyasi ayağını da ortaya çıkarabilecek bir araştırma yapılması engellenmiştir. Birçok siyasi partinin genel başkanı, yöneticileri, milletvekilleri ve toplumun diğer tüm kesimleri FETÖ'nün siyasi ayağının ortaya çıkarılmamasından olan rahatsızlığını sıklıkla dile getirmektedir. Bu ve ekteki gerekçelerimizle FETÖ'nün siyasi ayağını aydınlatmak amacıyla Anayasa'nın 98'inci ve İçtüzüğün 104 ve 105'inci maddeleri uyarınca bir Meclis Araştırması açılmasını arz ve teklif ederiz."

Ekte sunulan gerekçede ise FETÖ'nün siyasi ayağının ortaya çıkarılması toplumsal bir talep olduğu ve örgütün siyasi ayağının ortaya çıkarılmasının hukuki, vicdani, insani ve yasal bir görev olduğu kaydedildi.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 14.01.2020 08:31
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol