'AKP Devlet Gücünü Kullanarak İstanbul'u Almak İstiyor'

İsmail Saymaz, “AK Parti, bütün devlet gücünü kullanarak, hukuku zorlayarak, daha oy işlemi sürerken polisi sahaya sürerek Türkiye’deki seçim güvencesini ortadan kaldırıyor” ifadelerini kullandı.

11 Nisan 2019 Perşembe 17:20
'AKP Devlet Gücünü Kullanarak İstanbul'u Almak İstiyor'

İsmail Saymaz, RS FM'de 31 Mart yerel seçimlerinin ardından İstanbul'daki son durum ve Büyükçekmece'deki sahte seçmen iddiaları hakkında açıklamalarda bulundu.

‘DAHA OY İŞLEMİ SÜRERKEN FETÖ MAYMUNCUĞUNU DEVREYE SOKARAK…’

İsmail Saymaz, şu değerlendirmelerde bulundu:“Çok belli ki Adalet ve Kalkınma Partisi kendi hikayesinin odağına koyduğu, belki kendi varlığının ve ekonomisinin, sosyolojisinin odağına koyduğu İstanbul’u vermemek için önce geçersizleri gerekçe gösterdi, baktı ki olmuyor. Sonra tüm İstanbul’u saydıralım dedi, baktı ki olmuyor. Hukuku zorlayarak, bütün devlet gücünü kullanarak, daha oy işlemi sürerken polisi sahaya sürerek, daha oy işlemi sürerken FETÖ maymuncuğunu devreye sokarak Türkiye’deki seçim güvencesini ortadan kaldırıyor.

”BEKİ: AK PARTİ İTTİFAKA ANKARA’YI KURTARMAK İÇİN GERİ DÖNDÜ“

AK Parti, İstanbul’u daha garanti görüyordu, Ankara’ya nazaran” Akif Beki, şöyle devam etti:“Bunu yaklaşımlarından anlıyoruz. MHP ile yerel seçimlere dönük ittifak yapılmayacağı önce iddia edildi daha geriye gidersek. Sonra ittifaka geri dönüldü. Cumhur İttifakı’na ara verilmişti. Sonra AK Parti ittifaka geri döndü. Neden sorusunun en anlamlı cevabı Ankara. Ankara muhtemelen AK Parti’nin ittifaka geri dönmesinin temel sebebi, en baskın nedeni. MHP’nin adayı o zamanlar Melih Gökçek diye rivayetler dolaştı. Eğer MHP ile ittifak yapmazsa, AK Parti yerel seçimlerde başına neler gelebileceğine dair bir fragman göstermiş oldu MHP ve bu etkili oldu. Özellikle de Ankara’da. Ankara MHP’li seçmenin belirleyici olabileceği bir yer. Dengeler bu anlamda MHP lehine. Dolayısıyla AK Parti ittifaka geri döndüyse büyük ölçüde Ankara’yı kurtarmak için geri döndü, İstanbul’u değil.”

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol