AKP'DEN 4. MURAD YASAĞI!

AKP'nin baskıcı ve yasakçı anlayışı bir kez daha hortladı!

22 Şubat 2018 Perşembe 00:46

İnternet üzerinden yapılan radyo ve tv yayınlarına RTÜK'ten lisans alma zorunluğunu getiren düzenleme Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi. Büyük tartışmalara sebep olan düzenlemeye en sert tepkiyi gösteren CHP Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, "Bu dördüncü Murat döneminden kalma bir yasaktır" dedi. Torba yasanın 73. maddesini oluşturan düzenleme ile RTÜK'ten izin alınmadan ne yurt içi ne de yurt dışı televizyon yayını yapılamayacağını belirten Bekaroğlu, " Teknoloji almış başını gidiyor siz hala 4.Murat döneminden kalma yasaklarla teknolojiyle mücadele ediyorsunuz. Bu düzenlemeden RTÜK'ün bile haberi yok. KHK ile yapacaktınız, buraya getirdiniz” dedi.

Düzenlemeye bir tepki de HDP Milletvekili Garo Paylan'dan geldi. Paylan, mevcut düzenlemenin sadece kişi ve şirketleri değil evinden, işyerinden, cep telefonundan görüntü yayınlayacak herkesi kapsadığını ve bunun açıkça internet yasağı olduğunu kaydetti. 


Düzenlemeyi savunan Maliye Bakanı Naci Ağbal ise, amaçlarının internet yayınlarına yasak getirmek, interneti kontrol altına almak olmadığını, düzenlemeyle sadece internet üzerinden tv ve radyo yayını yapan kişi ve kuruluşları RTÜK'ün alanına dahil edeceklerini söyledi.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol