AKP Bedava Almış Millete Parayla Satmış!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bursa'da tanzim satışlarla ilgili flaş bir iddiayı halkla paylaştı. Kılıçdaroğlu, bir grup iş adamının yardım için verdiği ürünleri AKP'nin millete parayla sattığını söyledi. İşte o açıklamalar...

28 Mart 2019 Perşembe 21:36

“Ekonomik kriz çıktığında malum tanzim satışları kurdular. Antalya´dan bir grup iş adamı geldi, size TIR’larla yardım yapıyorum. Bedava aldıkları bütün ürünleri fakirlere parayla sattılar. Bunu söyledim, defalarca. İnkar edemiyorlar. İnsanda ahlak olur, ondan bile nasibini alamamışlar. Onlar bedava veriyorlar, sen parayla satıyorsun. İzmir 35 bin fakir aile var dedi, her aileye 10 kilo soğan 10 kilo patates kapılarını çaldı bıraktı, hangisi belediyecilik, işte budur belediyecilik. Belediyelerde para yok, belediyeler hizmet üretemez diye laflar ediyorlar tamamı palavra. İzmir orada, Eskişehir var Tekirdağ var Aydın var. Sanki onlara para mı veriyorlar, yasal olarak aldıkları her parayı doğru ve yerinde harcıyorlar. Onların kul hakkı yeme alışkanlığı bizde yok. Bir siyasetçi için en büyük onur harcanan paranın hesabını halka vermektir.”

AKP'LİLERE DE SESLENDİ
AK Partili seçmenlere de seslenen Kılıçdaroğlu, “17 yıl tek başına iktidar yaptınız. 17 yıl öncesine götüreyim sizi, kazandığında başbakanlığı Ankara´da Keçiören´de bir daireye oturdu, ‘Milletin başbakanıyım’ dedi, ‘milletvekillerinin de milletin arasında olması lazım’ dedi. Vatandaş da güvendi ‘tamam’ dedi. Arkasından vatandaşlardan vergi topladı. 17 yılda 2 trilyon doların üzerinde, arkasından devlet fabrika kurar mı dedi, fabrikaları 70 milyar dolara sattı. Devleti 500 milyar dolara borca soktu. AK Parti´ye oy veren kardeşlerim şunu sormak zorundalar; vergi topladın, fabrikaları sattın, borçlandın peki kardeşim bizi neden soğan kuyruğuna mahkum ettin? Bu soruyu soracaksınız. 17 yılın sonunda her türlü oyu aldın, Keçiören´deki evden çıktın sarayda oturuyorsun. Döndü dedi ki o vatandaşlara `Bunlar varlık kuyruğudur´, vatandaşın aklıyla alay ediyor. Vatandaşıyla dalga geçilir mi yahu, oraya giden fakir insanlar, nasıl geçindiğinden haberin var mı? O varlık kuyruğu olsa o kuyruğun başında sen olurdun. 17 yıl omuzlarınızda taşıdınız, tek laf ettirmediniz her şeyi sattı, sarayda oturuyor. 2 şey var; sarayda oturanlar ve vatandaşlar. Türkiye bu çerçevede ayrıştı. Saray ve çevresi ayrı, onların işsizlik, mutfak, elektrik, su sorunu yok bir elleri yağda bir elleri balda” dedi.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 29.03.2019 05:27
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol