'AKP Ankara Ve İstanbul'u Kaybedecek'

Deutsche Welle'den Nevşin Mengü'nün programına konuk olan yandaş yazar Fehmi Koru, yerel seçime dair bazı değerlendirme ve tahminlerde bulundu. 31 Mart'a dair bir başka flaş açıklama da İyi Parti Genel Başkanı Akşener'den geldi.

30 Ocak 2019 Çarşamba 22:13

Gazeteci Fehmi Koru, AKP'nin 31 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimlerde İstanbul ve Ankara Büyükşehir belediyelerini kaybedebileceğini ve bunun sonucunda "AKP'de kendine yeni yol arayanlar olabileceğini" belirtti.

Deutsche Welle'den Nevşin Mengü'nün programına konuk olan Koru, 2017'de yapılan anayasa referandumunda AKP ve MHP'nin desteklediği "evet" oyunun İstanbul ve Ankara'da azınlıkta kaldığını hatırlatarak, "AKP'nin İstanbul ve Ankara'yı kaybedebileceğini" ifade etti.

Koru ayrıca "Muhalefet partileri adaylarını daha erken açıklasaydı ve parti içi tartışmalardan kaçınabilseydi daha garantili durumda olabilirdi" dedi.

Koru, AKP'nin İstanbul ve Ankara'yı kaybetmesinin "bir takım sonuçları olabileceğini" söyledi.

Koru, olası bir kötü sonuçta erken seçime gidilmese de bazı partililerin "yeni arayışlara" girebileceğini belirtti.

'ANKARA VE İSTANBUL'U KESİNLİKLE KAYBEDECEKLER'

Öte yandan Ankara'da basın mensuplarıyla biraraya gelen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de çok iddialı bir açıklama yaptı. İşte o sözler:

" Bu bir yerel seçim. İddia ediyorum Ankara ve İstanbul'u Cumhur İttifakı kaybedecek. Zaten bütün dert orada. 4 yıla yaklaşık bir süre sonra diğer seçimler. Milletimiz açısından bir daha herhangi bir seçim olmayacak. Yani İstanbul, Ankara'da ne değişecek? Belediye başkanları değişecek. Bu iktidarı mutfak yıkacak mutfak. Yani ateş almış gidiyor. Şimdi ne olacak? Bakın, Ankara İzmir, İstanbul bu 3 ili Millet İttifakı'nın aldığını var sayın. Ertesi gün benim tanıdığım Tayyip Erdoğan çıkacak 'milletimizin verdiği ültimatomu anladım' diyecek, jet hızıyla Bakanları değiştirecek ondan sonra da kongresini yapacak, değişikliklerini yapacak 'aldım dersimi' diyecek. Dolayısıyla belediye başkanlıkları değişti diye haydii seçim diye bir kavram yok ki. Dolayısıyla milletimizin elinde burada bir ders verme imkânı var. Kutuplaştırmadan insanları birbirinin karşısına dikmeden oy alma alışkınlıkları kalmadığı için böyle bir sistem söz konusu. Kutuplaşmanın Türkiye'ye faydası yok. Vatandaş yoruldu, hepimiz yorulduk. Bizim adaylarımız projeler üzerinden gidecek.Yerel seçimlerin Türkiye'nin bekası ile ne alakası olduğunu anlayabilmiş değilim. Sayın Erdoğan'ın bekası konusunda problem yok. Sayın Bahçeli hepimizi attığı için koltuğu ile ilgili problemi yok. Bu bekaya nasıl geldik? Koltuklar tehlikede değil. Anlayabilene aşkolsun. Elbette Türkiye'nin çevresi ile ilgili teyakkuzda olması gereken bir ülke. Elbette Türkiye'nin dışarı ile ilgili  teyakkuzda olması gerekir. Bunun yolu nedir? Çok iyi bir dış politikadır. Çok iyi bir güçlü bir ordunun olmasıdır. Evet, Türkiye beka sorunu yaşamayan bir ülke değil ama yerel seçimlerin bekayla alakasını anlayabilmiş değilim. Rahat olsunlar, koltukların bekası sağlam. 

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 31.01.2019 14:42
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol