AKIL ALMAZ BİR YASA DAHA GELİYOR

AK Parti yeni yargı paketi ile akıl almaz bir yasa da çıkarmaya hazırlanıyor.

17 Ekim 2014 Cuma 09:43
AKIL ALMAZ BİR YASA DAHA GELİYOR

 CHP’li Ali Özgündüz, yeni yargı paketiyle ‘anayasal suça iştirak’ adı altında medyanın mallarına el koyma yetkisi çıktığını söyledi.

MALVARLIĞINA EL KOYMA

AKP’nin tartışmalı yargı paketindeki en önemli düzenlemelerden biri olan “mal varlığına el koyma” kapsamının genişletilmesinin ardında muhalif basına yönelik operasyon hazırlığı iddiası gündeme geldi.

Taraf gazetesinin haberine göre; CHP’li Ali Özgündüz, düzenlemenin basın özgürlüğüne kastedecek bir düzenleme olduğunu belirterek herhangi bir medya grubuna yönelik, “anayasal suça iştirak” suçlamasıyla operasyon yetkisinin verildiğini belirtti.

MEDYA ORGANLARININ MALVARLIĞINA EL KONULACAK

Özgündüz, “Darbe girişimi nedeniyle medya organlarının mal varlığına el konulabilir. HSYK artık hükümetin elinde. Bu HSYK, sulh hâkimlerini atayacak. Son düzenlemelerle de istedikleri soruşturmaları açabilecekler” dedi.

CHP’nin hukukçu vekili İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz, Meclis Adalet Komisyonu’nda görüşmeleri ertelenen yeni yargı paketinde mal varlığına el koymanın kapsamını genişleten düzenleme ile TBMM’ye sunulması beklenen güvenlik paketine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

VEKİLİ DE KAPSAYABİLİR

Yapılmak istenilen düzenlemelerin başta Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi olmak üzere Türkiye’nin imzaladığı uluslararası sözleşmelere aykırı olduğunu savunan Özgündüz, “Türkiye, sadece Anayasa’ya uygun değil uluslararası sözleşmelere de uygun yasa yapmalı” diye konuştu. Paketteki “anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçları” malvarlığına el koyma kapsamına alan düzenlemeyle basın özgürlüğünün ortadan kalkmasının yanı sıra milletvekili dokunulmazlığının da kalmayacağını anlatan Özgündüz, şunları söyledi:

“Hükümet aleyhine yayınlar yapan medya grubuna ‘anayasal düzene karşı suça iştirak ettiniz’ denebilecek. Medya organlarının mal varlığına el konabilir. HSYK hükümetin eline geçti. Bu konuda kararları bu HSYK’nın atayacağı sulh hâkimleri verecek. Cumhurbaşkanı ve Başbakan, son yaşanan sokak olaylarında CHP ve MHP’li vatan haini ilan etti. Hükümetin atadığı bir savcı soruşturma başlatır hâkim de bunu kabul ederse milletvekiline ‘sizi yargılıyoruz, dokunulmazlık burada işlemez’ denebilir.”

17 ARALIK’A SİCİL AFFI YOK

Özgündüz, hakim ve savcılara sicil affı getirilirken bunun 2005-2013 yılları arasındaki süre ile sınırlandırılmasını de eleştirerek “Ergenekon, Balyoz, Oda TV, KCK, Casusluk gibi davalardaki hakim ve savcılara sicil affı gelecek ama 17 Aralık soruşturmasını yürütenler kapsamdışı bırakılacak” dedi.

MUHALİF OLMAK BÜYÜK SUÇ

CHP’li Özgündüz, yeni yargı düzenlemeleri kullanılarak muhalif basının hedef alınacağını dile getirdi.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 17.10.2014 09:45
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol