'AK SARAY'A LAF SÖYLEMEK AYIPTIR'

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın maliyeti ile ilgili eleştirileri cevap verdi.

11 Aralık 2014 Perşembe 12:51
'AK SARAY'A LAF SÖYLEMEK AYIPTIR'

 NTV canlı yayınına katılan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Binali Yıldırım gündeme dair sorulara cevap verdi. İşte Yıldırım'ınm açıklamasından satır başları:

 
Binlerce hastane, havaalanı yaptık. Marmaray yaptık, 3.Köprü'yü yapıyoruz. Dedik ki Türkiye büyük ülke. Bu ülkenin büyüklüğüne yakışır bir yer olsun. Bunu yapmak ayıp mı? Şahsi bir iş de değil. Burada bir dönem sayın cumhurbaşkanımız görev yapacak. İlerde başkası görev yapacak. Bu saray denen yer Karadeniz Otoyolu'nun Sinop ile Samsun arasındaki 50 km’lik bölümünün maliyetinin 3'te biridir. 50 kilometrelik maliyeti kadar yer yapmışız. Bunu gündeme getirmek bile ayıptır. Bu tartışmanın  anlamlı olduğunu düşünmüyoruz.
 
Cumhurbaşkanı ve Başbakan arasındaki "yetki çakışması" iddialarına değinen Yıldırım, bu durumun söz konusu olmadığını söyledi. Cumhurbaşkanlığı'nda yeni oluşturulan yapılanmaya yönelik "ikinci bakanlar kurulu" ifadesinin de yanlış olduğunu belirten Yıldırım, "İhtiyaç olursa zaten Sayın Cumhurbaşkanı, Bakanlar Kurulu'nu topluyor. Nitekim yeni senede bu uygulamaya da başlayacak" diye konuştu.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 11.12.2014 12:58
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol