AK PARTİ'YE AĞIR SUÇLAMALAR...

Seçim sonuçlarını yorumlayan Zaman yazarı Mümtazer Türköne gündemdeki hile iddialarına destek verdi. Türköne AK Parti'nin seçimleri kaybetme ihtimalinde olacakları yazdı.

03 Nisan 2014 Perşembe 10:45
AK PARTİ'YE AĞIR SUÇLAMALAR...

 Seçim sonuçlarını analiz eden Zaman gazetesi yazarı Mümtazer Türköne günün en çarpıcı iddiasıyla gündemde.

SEÇİMLERDE HİLE İDDİASI

AK Parti'nin seçimlerde hile yaptığını iddia eden Zaman yazarı seçim günü Twitter ve Youtube'un yasaklı olması 41ilde yaşanan elektrik kesintileri, Cihan Haber Ajansı'na yapılan siber saldırı gibi maddeleri sıraladıktan sonra bunların "AK Parti'nin B planı" olduğunu gösterdiğini öne sürdü. "AK Parti’nin bu seçimden beklediğinin altında bir oyla çıkması durumunda düpedüz maraza kopacak ve önümüze herhangi bir seçim sonucu gelmeyecekti. Allah’tan kazanmış da, ülkeyi tüketecek bir kaosa sürüklenmemişiz." diyen Türköne "AK Parti seçim kaybetmeyi sindirecek durumda değilmiş" iddiasında bulundu.

İşte Türköne'nin yazısındaki ilgili bölüm:

SEÇİM ÖNCESİ ADİL VE EŞİT REKABET YOKTU

Seçimi kaybetme endişesi Başbakan başta olmak üzere, AK Parti kadrolarına da egemendi. Siyasetin iddia işi olduğunu bilen Erdoğan bu konularda hata yapmaz; çıtayı “birinci parti” olmaya yerleştirince bu endişenin bütün kampanya dönemi boyunca sürdüğü ortaya çıktı. İşte bu yüzden iktidar kadroları iki tedbir aldı. Birincisi devlet iktidarının sağladığı araçları, fütursuzca sonuna kadar kullanmak; ikincisi seçim günü sandıklara müdahale etmek. Birincisi her seçimde her iktidar partisinin yeteneği nispetinde alışkanlığı olduğundan, murakabesi muhalefet partilerinin görevi. RTÜK’ten kampanya döneminde çıkan kararların, muhalefetin elini-kolunu bağlamaktan ve iktidar desteğinin önünü açmaktan ibaret olması bu yüzden şaşırtıcı değil. Siyasî reklamların da dahil edileceği seçimin finansmanı sorunu nazara alındığında “30 Mart’ta ne ölçüde adil ve eşit bir seçim yaptık?” sorusu ciddi ve makul cevaplar bekliyor.

AK PARTİ SEÇİMİ KAYBETME İHTİMALİNİ ORTADAN KALDIRMIŞ!

Sandığa müdahale, demokrasinin iffetini doğrudan ilgilendiriyor. Aynı anda 41 ilde elektrik kesintisi tesadüf olamaz. Sandık sonuçlarına binlerce itirazın yapılması da, tartışmalı onca seçime rağmen alışıldık bir durum değil. Cihan Haber Ajansı başta olmak üzere, sandık sonuçları ile ilgili sağlıklı bilgiye ulaşım sağlayan kanalların siber saldırılara maruz kalması bir “B Planı”nın parçası olmalı. Twitter ve YouTube yasakları ve internetin seçim öncesinde kullanılamaz ölçüde yavaşlaması, “seçim kaybetme senaryosu”nun tedbirleri gibi görünüyor. Demek ki AK Parti’nin bu seçimden beklediğinin altında bir oyla çıkması durumunda düpedüz maraza kopacak ve önümüze herhangi bir seçim sonucu gelmeyecekti. Allah’tan kazanmış da, ülkeyi tüketecek bir kaosa sürüklenmemişiz. AK Parti seçim kaybetmeyi sindirecek durumda değilmiş. Sonuç: AK Parti’nin bu seçimleri kazanması mümkünmüş, ama kaybetme ihtimali mevcut değilmiş.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 03.04.2014 11:26
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol