AİLE SİGORTASINA TÜRKİYE İNANDI!

Cihan Haber Ajansı'nın, Zaman için yaptığı anketten çarpıcı sonuçlar çıktı. Buna göre bakın CHP'ye bir iyi bir de kötü mesaj varmış!

14 Mayıs 2011 Cumartesi 12:45
AİLE SİGORTASINA TÜRKİYE İNANDI!

Zaman, 12 Haziran seçimlerine bir ay kala seçmenin nabzını tuttu. Araştırma 42 ilde 5 bin kişiyle yüz yüz yüze yapıldı. Bedelli askerlik önerisi ve aile sigortası projesinde CHP'ye seçmenden bir iyi bir kötü mesaj çıktı.

Halkın ezici çoğunluğu artık darbe anayasasından kurtulmak istiyor. Seçmenin, Ergenekon sanıklarının aday gösterilmesi, başkanlık sistemi, seçim barajı, bedelli askerlik ve aile sigortası gibi konulardaki tercihleri dikkat çekiyor.

Mehmet Haberal, Mustafa Balbay, Sinan Aygün, İlhan Cihaner ve emekli Korgeneral Engin Alan'ın adaylığını olumlu bulanların oranı sadece yüzde 21.

Araştırmada, halkın seçim sonrası kurulacak yeni hükümetten beklentileri de soruldu. Seçmen, yeni dönemde işsizlik, eğitim ve terör sorunlarını halletmiş bir Türkiye arzuluyor

"Bedelli askerliği nasıl buluyorsunuz?" sorusuna katılımcıların yüzde 54'ü 'yanlış', yüzde 34'ü ise 'doğru' bulduğu cevabını verdi. Diğer yandan genç nüfusun büyük çoğunluğu askerlik süresinin kısaltılmasından yana

CHP'nin gündeme getirdiği Aile Sigortası önerisinin toplumda karşılık bulduğu görülüyor. Projeye, yüzde 80 oranında destek var.






Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol