Ahmet Hakan Ekonomiyi Öve Öve Bitiremedi!

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın karşısında ekonominin hiç de olumsuz bir tabloda olmadığını iddia etti.

06 Ocak 2020 Pazartesi 10:38

AKP’li cumhurbaşkanı Erdoğan’a CNNTürk-Kanal D ortak canlı yayınında gündeme ilişkin sorular soran Ahmet Hakan, ekonomide olumsuz bir tablonun olmadığını iddia ederek, “Faizler indi, enflasyon da iniyor ekonomide de herhangi olumsuz bir tablo yok hatta tam tersine” ifadelerini kullandı.

Ahmet Hakan'ın yemek kartında sadece 1 lira olması nedeniyle intihar eden Sibel Ünli ve daha nicelerini hiçe sayarcasına söylediği bu sözler sosyal medyada hem alay konusu oldu hem de büyük tepki çekti.

Öte yandan Erdoğan gündeme dair bakın neler söyledi:

KASIM SÜLEYMANİ'NİN ÖLDÜRÜLMESİ

"Öncelikle gerçekten sadece Irak’ta meydana gelen bu olay değil. Bölge kaynıyor. Bir taraftan bizler Suriye’de belli sıkıntılar yaşıyoruz. Öbür taraftan Libya ile ilgili gelişmeler bunlarla uğraştığımız bir anda bu olayın olması düşündürücü. Şunu tespit etmemiz lazım. ABD İran gerginliği tırmanıyor. Bu gerginliğin kontrol altında tutulması için bugüne kadar biz Türkiye olarak gayretler gösterdik. Tüm gayretlere rağmen ABD İran gerginliğin çözüme kavuşması sağlanamadı. Yerinde Irak olarak olarak seçilmiş olması manidar. Bölgemizin barış ve istikrarına zarar vereceğin taraflara vurguladık.

"Biz o akşam Trump ile görüşme yapmıştık. Bizim görüşmemizden 4-5 saat sonra oldu. Herhalde hazırlanmıştı, planlanmıştı. Biz de haberi bu noktada alınca şok olduk. Ben Sayın Trump'a özellikle İran'la gerilimin tırmandırılmaması telkininde bulundum.

LİBYA MUTABAKATI

"Libya ile yaptığımız anlaşmasının daha genişin biz Kaddafi döneminde attık. Bu yeni bir şey değil. Şimdi tabii biz ortada bu karışıklıklar var. Bizim tecrübemiz var bunu çözmemiz lazım. Şurada görüldüğü gibi Libya sahili ile bizim sahil… Bu sahiller birbirini görüyorsa siz kıta sahanlığı anlaşması yaparsınız. Burada bir sıkıntı söz konusu değil. Biz anlaşma yaptığımız yere uluslararası şirketleri yine alabiliriz, onlara teklif yapıp bu çalışmanın içine katabiliriz.

"Libya’nın da çıkarına Türkiye’nin de çıkarına. Karada Libya’da doğal gaz ve petrol çıkarılıyor zaten o ayrı konu. Şimdi burada dikkat çekilen bir yer var. Burası biliyorsunuz Girit. Girit’in kıta sahanlığına girmeden kendi sahilimize… Akdeniz’e en uzun kıyı şeridi olan biziz. Bu attığımız adımdan içeride önce kim rahatsız oluyor. Bu önemli. 

"Hafter aslında şu anda uluslararası camianın tanımadığı darbeci sıfatıyla duran bir kişidir .Meşru hükümetle biz çalışıyoruz. Diplomasi diyaloğu ve iş birliğin öne çıkaracağız.

İDLİB

"İdlib'de Rusya ile olan mutabakatımız çok farklı. Ne yazık ki rejim burada sivil katliama devam ediyor. Geçen pazartesi bir heyeti Moskova'ya gönderdik. Buradaki insanları, dünyaya bu acı içinde kış mevsiminde bırakamayız. Gelin plan yapalım, ateşkesi yapalım.... Sayın Putin ile biz bunu görüşeceğiz. Temennim o ki sayın Putin ile olan görüşmede biz ateşkes sağlayalım. bu bombalar sivillerin üzerine inmesin.

YERLİ OTOMOBİL

“İlk arkadaşlar bu tasarımını getirdikleri zaman. Bu tasarım bana ayrı bir heyecan vermişti. Beş babayiğit derken o kararlılıkla attık. Bu beş babayiğitle hatrı sayılır önemli iş adamları. Bu iş zaten böyle oluyor. Daha önceleri ben bazı sektörün içerisinde olan iş adamlarımızla da konuşmuştum ama netice alamamıştım. Atılan adımda da gerek CEO durumda olan arkadaşımız da yurt dışında kendini ispatlamış. Bu adımı atmış olduk. 5 ayrı tasarımda da hakikaten şu an tabi 3 tasarım ortaya çıkmış vaziyette. Favorim şu ana kadar lacivert. İçi çok rahat. Hız konusunda iyi konumda. İnşallah bu yılın sonu itibariyle testte ileri adım atılacak. 2022 bu işin tamı olacak.

KANAL İSTANBUL

"Bu iş yapılacak. Projelendirme çalışması yapılmıştır. Bunu Yap-İşlet-Devret ile de yapabiliriz, milli bütçeyle de. Benim gönlümden geçen Yap-İşlet-Devret ki bütçeden çıkmasın. Bulamazsak da milli bütçeden. İstanbul Havalimanı'na Türk müteahhitler nasıl girdilerse buna da girerler. Buradaki asıl sıkıntı şu.

"50 yıl önce 1'inci köprüye karşı çıktılar. İkinci ve üçüncü köprüye de. Bizim Marmaray'ı geciktirmiş olmamızın nedeni Mimar ve Mühendisler Odası olmuştur. Bunlar hiçbir hayırlı işin yanında durmamıştır. CHP hala Külliye ile uğraşıyor.

"Özellikle bu kesim yanlış bilgilendirme yaparak millet ile devleti yönetenleri karşı karşıya getirmeye çalışıyor.

"Seyir güvenliğini, can ve mal güvenliğini sağlamış olacak, 10 binin üstünde yeni istihdam olacak. Yeni bir uluslararası su yolu ve yeni bir kent olacak.

"Montrö'yü hiç kafaya takmayın ya. Montrö sadece Boğaz'ı bağlar. Kanal İstanbul, Montrö kapsamında değildir. (Savaş gemileri Boğaz'dan geçmeye devam edecek mi?)Ona da da o zaman çözüm buluruz. Gerekirse savaş gemileri de (Kanal İstanbul'dan) geçebilir.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 06.01.2020 10:49
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol