AHMET ALTAN'A HAPİS CEZASI

Gazeteci Ahmet Altan, Uludere olayıyla ilgili yazdığı yazıda Başbakan Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle 11 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, hapis cezasını 7 bin lira para cezasına çevirdi.

18 Temmuz 2013 Perşembe 15:56
AHMET ALTAN'A HAPİS CEZASI

 Anadolu Adalet Sarayı 10. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatı Seçil Özkazanç ve eski Taraf gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Altan'ın avukatı Veysel Ok katıldı.

Duruşmada söz alan Veysel Ok, Altan'ın suçsuz olduğunu belirterek şunları söyledi: "Mahkeme, yazılarda iyi niyet aramalıdır. Rahatsız edici ve rencide edici fikirler de koruma altındadır. Sert ifade saldırganlık değerlendirmesi yapmaya yetmez. Müvekkilim bir gazetecidir, Recep Tayyip Erdoğan ise 10 yıldır başbakanlık yapan kişidir ve bu nedenle eleştiri sınırı daha geniştir."

Köşe yazısına konu olan Uludere olayında kimin emir verdiğinin araştırılması gerektiğini ifade eden Ok, olayda sorumluların tespit edilmesi için Genelkurmay Başkanlığı'na müzekkere yazılmasını ve dosyada siyasi iktidarın sorumluluğunun bulunup bulunmadığının tespiti için de dosyanın bilirkişiye teslim edilmesini talep etti.


Altan'ın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a basın yoluyla hakaret ettiği gerekçesiyle 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davada hakim, Ahmet Altan'ın yazısında eleştiri sınırlarını aşarak, hakaret ettiğinin sabit olduğunu belirterek önce 1 yıl 2 ay hapis cezasına hükmetti. Hakim sanığın duruşmadaki iyi hali nedeniyle 11 ay 20 güne indirdiği hapis cezasını günlüğü 20 liradan, 7 bin lira para cezasına çevirdi

İDDİANAMEDEN
Kadıköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından düzenlenen iddianamede, gazeteci Ahmet Altan'ın Uludere olayı ile ilgili yazdığı ''Devlet Yardakçılığı ve Ahlak'' başlıklı, Başbakan Erdoğan'a hakaret içeren yazı kaleme aldığı belirtildi.

İddianamede, "Müştekinin siyasi kimliği gözetilerek, katlanması gerektiği düşünülen ve eleştirinin yapısı gereği olması beklenen 'sert, kırıcı, hırçın' ifadelerinin ötesinde, eleştiri sınırlarını aştığı ve kamuoyu önünde müştekinin siyasi kimliği dışında kişisel saygınlığını zedeleyecek maddi unsurları barındırmıştır'' ifadelerine yer verildi.

Söz konusu yazısı nedeniyle Ahmet Altan'a eleştiri sınırlarını aşarak, ''Basın yoluyla kamu görevlisine alenen hakaret'' ettiği gerekçesiyle 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 18.07.2013 15:59
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol