ADIN ENSAR İSE...

Devlet Hava Limanları İşletmesi’ne ait Urla Zeytineli’ndeki koyda bulunan tesisler “Depreme dayanıksız” raporuna rağmen Ensar Vakfı’na tahsis edildi…

17 Nisan 2016 Pazar 13:25
ADIN ENSAR İSE...

 Karaman’dai ev ve urtlarında çocuklara yönelik cinsel istismar skandallarıyla gündeme gelen  Ensar Vakfı konu olunca bütün kapılar açılıyor. İşte çarpıcı bir örnek;

Cumhriyet Gazetesi’nden Hakan Dirik’in haberine göreUrla Zeytineli’ndeki koyda yer alan tesisler Devlet Hava Limanları İşletmesi’nden  alınarak Ensar Vakfı’na tahsis edildi… Tesisler için, “depreme dayanıksız” raporu olmasına rağmen Ensar vakfı’na tadilat izni verildi. Aralarında Tayyip Erdoğan’a armağan edildiği ileri sürülen yapıların da yer aldığı kaçak Urla Villaları’na komşu olan koyu “kapatan” Ensar Vakfı, buradaki tesisleri, çocuklara ve gençlere yönelik “kamp” amacıyla kullanmayı planlıyor.

Konu Ensar Olunca Kapılar Bir Bir Açıldı

“Depreme dayanıksız” raporu, koyun Ensar’a tahsis edilmesinin ardından da gündeme geldi. Rapor nedeniyle tesisteki tadilatlar için izin verilmedi. Ancak konu Ensar olunca kapılar bir bir açıldı. Vakfın, CHP’li Urla Belediyesi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan gerekli izinleri aldığı öğrenildi. Belediye ve bakanlıktaki işlemlerin Ensar Vakfı İzmir Şube Başkanı Mehmet Eker’in oğlu Yakup Eker tarafından yürütüldüğü ortaya çıktı.

“Bizim Oğlan Hallediyor”

Ensar Vakfı İzmir Şube Başkanı Mehmet Eker, Cumhuriyet’in soruları üzerine Zeytineli’ndeki tesislerle ilgili şunları söyledi:

-Oranın bazı sorunları vardı. Bir evrak bekliyoruz, o da geldi mi tadilat başlayacak. Daha önce belediyeyle bir sıkıntı vardı. Deprem zamanında biri ‘bu binalarda oturulmaz, çürük’ demiş. Ama belediyeyle falan şu anda işimiz bitti. Vakıf genel merkezi, benim oğlana yetki verdi. Konuyla o ilgileniyor.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 17.04.2016 13:30
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol