"ADAYLIKTAN ONUR DUYARIM"

Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan: Milletvekili arkadaşlarımın ve halkımın desteği beni yüreklendiriyor. Halkın adayı olmaktan onur duyarım. Cumhurbaşkanlığına aday gösterilmem büyük onurdur

01 Temmuz 2014 Salı 12:21

 Ekmeleddin İhsanoğlu’nun adaylığını desteklemeyen CHP’nin ulusalcı kanadının alternatif adayı olarak adı geçen Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan, “Milletvekili arkadaşlarımın ve halkımın desteği beni yüreklendiriyor. Halkın adayı olmaktan onur duyarım. Cumhurbaşkanlığına aday gösterilmem büyük onurdur” dedi.

CHP'de Ekmeleddin İhsanoğlu'nun Cumhurbaşkanlığı adaylığının açıklanmasının ardından yaşanan görüş ayrılığında muhaliflerin adayı olarak öne çıkan Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan "aday değilim" açıklaması yapmıştı.

Ekmeleddin İhsanoğlu'na karşı isyan bayrağı açan 5 CHP'li vekilin aday gösterdiği Emine Ülker Tarhan, TBMM'de açıklama yaptı. İhsanoğlu'nun adaylığına imza vermeyen CHP milletvekilleriyle Meclis'te bir araya gelen Tarhan, toplantı çıkışı yaptığı açıklamada şöyle konuştu: "Milletvekili arkadaşlarımın ve halkımın desteği beni yüreklendiriyor. Halkın adayı olmaktan onur duyarım. Cumhurbaşkanlığına aday gösterilmem büyük onurdur."

Baykal kanadı karşı çıkmıştı

CHP’de Ekmeleddin İhsanoğlu ismi için imza vermeyen, 21 vekil içinde aralarında eski Genel Başkan Deniz Baykal’ın da olduğu 12-13 ismin, alternatif bir adaya imza vermeyeceğini iletmesi üzerine alternatif aday çıkarılması ihtimali de zayıflamıştı.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 01.07.2014 12:23
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol