ADAY OLMADILAR PEKİ NEDEN?

Yaklaşan 2015 seçimleri öncesi adı milletvekilliği adaylığı için en çok geçen isimlerden ikisi hiç kuşkusuz Yiğit Bulut ile Etyen Mahcupyan oldu.

11 Şubat 2015 Çarşamba 14:17
ADAY OLMADILAR PEKİ NEDEN?

 Bulut Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Mahcupyan ise Başbakan Davutoğlu’nun başdanışmanıydı. Adaylık için yasal başvuru süresi bitti ve iki isim de aday olmadı. Ankara kulislerine göre bunun nedeni saray ile hükümet arasındaki çekişme…

BULUT’A BAŞTA BABACAN HERKES KARŞI
İddiaya göre Yiğit Bulut’un adaylığına en keskin ve net tavır Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’dan geldi. Babacan ekonomi yönetimini ele geçirmek istediğine inandığı ve MB’ye açıktan saldıran Yiğit’in adaylığına izin verilmemesi için Başbakan Davutoğlu’nu da ikna etti. Ve Bulut’un üzeri çizildi..
MİSİLLEME MAHCUPYAN İDDİASI
Başdanışmanını TBMM’ye gönderemeyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ise karşı hamlesi gecikmedi. Ankara’nın siyaset koridorlarında yüksek sesle dile getirilen iddialara göre Erdoğan Bulut’un çizilmesine karşı misilleme olarak Davutoğlu’nun başdanışmanı Etyen Mahcupyan’ın üzerini çizdi. Ve Mahcupyan’ın da TBMM hayali şimdilik suya düştü.
 
Erdoğan’ın danışmanı Yiğit Bulut ve Davutoğlu’nun Başdanışmanı Etyen Mahçupyan’a adaylık için vize çıkmadı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Başdanışmanı Yiğit Bulut istifa edemedi. Kabine değişikliğinde ismi dışarıdan bakan olarak geçen Bulut, vekil adaylığı için vize alamadı.
MAHÇUPYAN’A KESİN GÖZÜYLE BAKILIYORDU
Başbakan Davutoğlu’nun Başdanışmanı Etyen Mahçupyan’ın adaylığına da kesin gözüyle bakılıyordu. Son dönemde yaptığı açıklamalarla Erdoğan ve çevresinin tepkisini çeken Mahçupyan, vekil adayı olamadı.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 11.02.2015 14:19
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol