'ADALETE SUSADIK...'

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Adalet Yürüyüşü’nün 24. gününü yüz binlerce kişinin katılımıyla tamamladı.

09 Temmuz 2017 Pazar 09:47
'ADALETE SUSADIK...'

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Adalet Yürüyüşü’nün 24. gününü yüz binlerce kişinin katılımıyla tamamladı. Yürüyüşün son gününde ilk kez CHP’li bir belediyenin sınırlarına giriş yapan CHP liderine, Kartal’da görkemli bir karşılama yapıldı. Yürüyüş üç etabın sonunda saat 16.15 sıralarında Kartal Dragos’taki kamp alanında sona erdi. Kılıçdaroğlu, Maltepe’deki miting alanına kalan üç kilometreyi ise tek başına yürüyecek. Miting alanına geldiğinde ise 700 bine yakın adım atmış olacak. Dünkü yürüyüşe Emniyet kayıtlarına göre 230 bin kişi katıldı. Kılıçdaroğlu, yürüyüşe başlamadan önce yaptığı açıklamada, yolda ilgi gösteren ve protesto eden vatandaşlara yürekten teşekkür ettiğini belirterek “Yan yana olan birisi protesto ederken diğeri alkışlıyor, arkadaşlar aslında. Siyasetin de böyle bir kültüre ulaşması beni emin olun rahat kılar. Bu yürüyüşün de amacı bu adaleti bir şekilde sağlamak” dedi. Güvenlik güçlerine de yürekten teşekkür ettiğini belirten Kılıçdaroğlu, “Onlar bizim güvenliğimizi sağlamak için özveriyle çalıştılar. Polisi, jandarması... Bu şunu gösteriyor, bir siyasal iktidarın değil de halkın polisi, jandarması olunca aslında halkla aralarında hiçbir sorun yok” dedi.

Miting kuralları

Dragos’tan miting alanına yalnız yürüyeceğini belirten Kılıçdaroğlu, “Ben de genel başkanımla yürüyeceğim diyen vatandaşlarıma şimdiden uyarı yapayım. Beni Dragos’ta beklemeyin. İlgi gösterirseniz miting alanına gelin. Miting alanına bayrak, adalet pankartı ve Atatürk posteri dışında hiçbir şey istemiyoruz. 6 oklu bayrak da istemiyoruz. Bayrağımız bizim milli bayrağımız. O bayrak altında hep birlikte yaşıyoruz. Atatürk ortak değerimiz... Hiç kimsenin başka pankart getirmesini, başka bayrak açılmasını asla doğru bulmuyorum. Bunu yapanları da provokatör olarak değerlendiriyoruz. Güvenlik güçlerinden istirhamım başka bir pankart alana sokmasınlar” diye konuştu. Kılıçdaroğlu, bu süre içinde kendisini yalnız bırakmayan basın mensuplarına da şükranlarını sunduğunu dile getirerek, “Özellikle de kameramanlar arka arkaya giderken arada bir kaza yaptılar. Umarım ciddi bir yaralanma olmamıştır” dedi. Kılıçdaroğlu, konuşması biter bitmez, Tuzla İçmeler Mahallesi Spor Stadyumu’ndaki konaklama CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Adalet Yürüyüşü’nün 24. gününü yüz binlerce kişinin katılımıyla tamamladı. Yürüyüşün son gününde ilk kez CHP’li bir belediyenin sınırlarına giriş yapan CHP liderine, Kartal’da görkemli bir karşılama yapıldı. Yürüyüş üç etabın sonunda saat 16.15 sıralarında Kartal Dragos’taki kamp alanında sona erdi. Kılıçdaroğlu, Maltepe’deki miting alanına kalan üç kilometreyi ise tek başına yürüyecek. Miting alanına geldiğinde ise 700 bine yakın adım atmış olacak. Dünkü yürüyüşe Emniyet kayıtlarına göre 230 bin kişi katıldı. Kılıçdaroğlu, yürüyüşe başlamadan önce yaptığı açıklamada, yolda ilgi gösteren ve protesto eden vatandaşlara yürekten teşekkür ettiğini belirterek “Yan yana olan birisi protesto ederken diğeri alkışlıyor, arkadaşlar aslında. Siyasetin de böyle bir kültüre ulaşması beni emin olun rahat kılar. Bu yürüyüşün de amacı bu adaleti bir şekilde sağlamak” dedi. Güvenlik güçlerine de yürekten teşekkür ettiğini belirten Kılıçdaroğlu, “Onlar bizim güvenliğimizi sağlamak için özveriyle çalıştılar. Polisi, jandarması... Bu şunu gösteriyor, bir siyasal iktidarın değil de halkın polisi, jandarması olunca aslında halkla aralarında hiçbir sorun yok” dedi.

Miting kuralları

Dragos’tan miting alanına yalnız yürüyeceğini belirten Kılıçdaroğlu, “Ben de genel başkanımla yürüyeceğim diyen vatandaşlarıma şimdiden uyarı yapayım. Beni Dragos’ta beklemeyin. İlgi gösterirseniz miting alanına gelin. Miting alanına bayrak, adalet pankartı ve Atatürk posteri dışında hiçbir şey istemiyoruz. 6 oklu bayrak da istemiyoruz. Bayrağımız bizim milli bayrağımız. O bayrak altında hep birlikte yaşıyoruz. Atatürk ortak değerimiz... Hiç kimsenin başka pankart getirmesini, başka bayrak açılmasını asla doğru bulmuyorum. Bunu yapanları da provokatör olarak değerlendiriyoruz. Güvenlik güçlerinden istirhamım başka bir pankart alana sokmasınlar” diye konuştu. Kılıçdaroğlu, bu süre içinde kendisini yalnız bırakmayan basın mensuplarına da şükranlarını sunduğunu dile getirerek, “Özellikle de kameramanlar arka arkaya giderken arada bir kaza yaptılar. Umarım ciddi bir yaralanma olmamıştır” dedi. Kılıçdaroğlu, konuşması biter bitmez, Tuzla İçmeler Mahallesi Spor Stadyumu’ndaki konaklama alanından çıkarak, yürüyüşüne başladı. Selvi Kılıçdaroğlu da bir süre eşiyle yürüdü.

Kılıçdaroğlu’nun başlattığı ve yüz binlerce kişiyi saran Adalet Yürüyüşü, coşkuyu, umudu, dayanışmayı diriltti. Son gün için yüz binlerce yurttaş, sabahın erken saatlerinde Tuzla Stadyumu’nda toplanmaya başladı. Fire vermeden yürüyüşü sürdürenler, yeni katılanlara kuralları anlatırken, “Hak, hukuk, adalet” sloganı alanı inletiyordu. Geniş güvenlik önlemleri altında başlayan yürüyüş, giderek kalabalıklaştı. Yol kenarları, Kılıçdaroğlu’na el sallamak isteyenlerle dolup taştı. “Seninle gurur duyuyoruz”, “Ayaklarına sağlık”, “Helal olsun” diyenlerin sevgi seline gülümseyerek karşılık veren Kılıçdaroğlu, el sallamayı ihmal etmedi.

Kılıçdaroğlu, dün bir süre tutuklu gazetecilerin yakınlarıyla yürüdü. Tutuklu muhabirimiz Ahmet Şık’ın eşi Yonca Şık’ın da aralarında bulunduğu grup, ‘Gazetecilere Özgürlük’ yazılı tişörtlerle alana geldi. Kılıçdaroğlu, gruba, yürüyüş sırasında “Tutuklu gazetecilere selam söyleyin, onların adaleti için de yürüyoruz” dedi. Daha sonra, Sözcü Gazetesi’nin tutuklu çalışanları Gökmen Ulu ve Mediha Olgun’un arkadaşları da Kılıçdaroğlu’yla korteje katıldı. Kılıçdaroğlu Sözcü muhabiri Bora Erdin’e “Sözcü’nün, Gökmen’in ve Mediha’nın yanındayız” diyerek desteğini iletti.

Özel: Yol çok şey öğretti

Genel Başkan Yardımcısı Özgür Özel, günlerdir olduğu gibi dün de anonslarıyla kitleyi uyarmayı sürdürdü. Özel, son günü gazetemize şöyle değerlendirdi: “Yol öğretirmiş gerçekten. Yürüdüğümüz yollarda çok şey öğrendik. Yürüdüğümüz yerlerde de kurduğumuz temaslarla biz de çok şey öğrettik.” Miting sonrası da çalışmaları sürdüreceklerini ifade ederek, “Genel Başkan pazartesi günü İstanbul’da 81 ilin başkanıyla toplantı yapacak. Milletvekilleriyle Ankara’da değerlendirme toplantısı yapabiliriz. Meclis’in İçtüzük mesaisi başlıyor. Onlar bizi yorgun sanıyorlar ama biz her gün kilometrelerce yürüyüp altı saat uykuyla ertesi gün dipdinç kalkıyoruz. İçtüzük mücadelesine de beklediklerinden çok daha güçlü gideceğiz” diye konuştu.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol