Abdullah Gül'den Yine Vur-Kaç Açıklamalar!

Ali Babacan'ın partisinin perde arkasındaki lideri eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül aylar sonra yeniden ortaya çıktı. Karar yazarı Taha Akyol'a konuşan Gül, 'Ekonomideki göstergeler geriye gidişi gösteriyor. Bu durum kaygı verici' dedi

29 Haziran 2020 Pazartesi 17:06
Abdullah Gül'den Yine Vur-Kaç Açıklamalar!

Bir ortaya çıkıp bir kaybolan Abdullah Gül, Taha Akyol’a konuştu.

Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı olarak AKP döneminin ekonomisini yöneten Ali Babacan’ı parlatmaya çalışan Gül, “Türkiye’nin ayakta durabilmesinin ardında ilk beş yılda hayata geçirilen yapısal reformlar var” dedi.

Gül’ün işaret ettiği “yapısal reformlar” sözünü sık sık kullanan Babacan, AKP’nin kötü ekonomi geçmişinin sorumluluğunu almamak için kullanıyordu.

 Gül’ün açıklamalarının satır başları şöyle:

“Türkiye uzun vadeli, analize ve uzmanlığa dayalı bir strateji noksanlığını hissediyor. Ekonomik göstergelerdeki ciddi bozulmalar geriye gidişe işaret ediyor. Bu durum kaygı verici.

İlk AK Parti hükümetlerini kurduğumuzda hazırlıklıydık. Yapısal dönüşümle yatırımcılar için öngörülebilirlik ve şeffaflık oluştu. Yıllık 30 milyar dolardan fazla doğrudan yatırım geldi.

Son beş yılda yaşananlara rağmen bugün hâlâ ayakta durabiliyorsak bu ilk beş yılda ekonomideki yapısal dönüşüm sayesinde. O reformlar sayesinde dayanıklı bir ekonomi oluştu.

2002’de siyasetin gösterdiği irade ileriki yıllarda bozulmaya başladı. Vizyon zamanla gitti. Bugün kamu harcamaları şeffaf değil. Bu durum Türkiye’yi öngörülemez ülke haline getiriyor.

Kuvvetler ayrılığına dayalı, güçlü parlamenter sistem olmalı. Çünkü Türkiye’de ideal demokratik hukuk devleti böyle gerçekleşir. Bu da sürdürülebilir ekonomik kalkınmanın temeli.”

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 29.06.2020 17:13
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol