ABD Senatosu'ndan Şok Türkiye Çağrısı!

AKP iktidarının S400 ısrarı ve bu sistemin dün itibariyle ülkemize geliş sürecinin başlamış olması ABD'yi iyiden iyiye çıldırttı. ABD Senatosu, Başkan Trump'a Türkiye'ye derhal yaptırım uygulaması çağrısında bulundu.

13 Temmuz 2019 Cumartesi 00:48

Rus S400 hava savunma sistemi krizi büyüyor. ABD Senatosu Türkiye'ye ağır yaptırımlar uygulaması için Başkan Donald Trump'un bir an önce harekete geçmesini istedi. Türkiye'nin Rus Devlet Başkanı Putin ile tehlikeli bir ortaklığı tercih ettiğini vurgulayan senato, "Türkiye'ye derhal hem yaptırım uygulanmalı hem de F-35 programından çıkarılmalı" dedi.

Özellikle etkili dört senatör, Silahlı Hizmetler Komisyonu Başkanı Cumhuriyetçi Jim Inhofe ve Kıdemli Demokrat üye Jack Reed ile Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Cumhuriyetçi Jim Risch ve Kıdemli Demokrat üye Bob Menendez, " Erdoğan, S-400'leri kabul etmek suretiyle Türkiye'nin güvenliği, ekonomik refahı ve NATO ittifakının bütünlüğünü tehlikeye atmıştır. Erdoğan bu konuda yanlış yönlendirilmiştir ve bunun sonuçları olmalıdır. Yapılan F-35 programına tehdit niteliğindedir. Başkan Trump'ı CAATSA yaptırımlarını tam olarak uygulamaya çağırıyoruz.

Ayrıca F-35 programı da sonlandırılmalıdır. İşler bu noktaya gelmemeliydi ancak maalesef Erdoğan ABD'nin stratejik ilişkilerini sürdürme yönündeki girişimlerini reddetti. Erdoğan, Putin ile ilişkisini derinleştirmekte ısrar ederse de Türk-Amerikan işbirliğinin ilerletilmesi artık mümkün olmayacaktır" ifadelerini kullandı.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol