ABD ELÇİSİ: ENDİŞE DUYUYORUZ...

ABD'nin Ankara büyükelçisi Francis Ricciardone Hakan Fidan'la çalışmanın bir ayrıcalık olduğunu söyledi.

24 Ekim 2013 Perşembe 13:22
ABD ELÇİSİ: ENDİŞE DUYUYORUZ...

 ABD’nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone, Türkiye 'nin Çin füzeleri almasından "büyük endişe duyduklarını" söyledi. Amerikan Büyükelçisi, ABD Basınında MİT Müsteşarı Hakan Fidan konusunda çıkan haberleri ise ''ifade özgürlüğüne" bağlayarak, "Ancak kişisel olarak şunu söylemek isterim; Hakan Fidan sadık, yetenekli, yeterli ve kararlı bir üst düzey Türk bürokratı. Onunla çalışmak benim için ayrıcalık ve keyif" dedi.

Hürriyet gazetesinden Zeynep Gürcanlı'nın haberine göre, Türkiye'nin füzeleri almaya karar verdiği Çin şirketi hakkında ABD'nin "yaptırım kararı olduğunu" hatırlatan Ricciardone, "Füzeleri üreten şirkete karşı ABD'de yaptırım uygulanması konusunda iki yürütme kararı ve bir de kanun var" dedi.

ERDOĞAN'A FÜZE YANITI
Amerikan Büyükelçisi, Başbakan Erdoğan 'ın "NATO bu konularda bu kadar hassas ise önce şu anda NATO üyesi birçok ülkede hala Rusya'nın silahları var, onların envanterlerinde mevcuttur" açıklamasını da, "O silahlar Sovyet döneminden kalma" yanıtını verdi.

'FİDAN'LA ÇALIŞMAK AYRICALIK..'
MİT müsteşarı konusunda Amerikan basınında çıkan haberleri, "ifade özgürlüğüne” bağlayan Ricciardone, "ABD'de sahip olduklarımız açısından en değerlisi demokrasi, ifade özgürlüğü" dedi. Ricciardone' "sizin ülkenizde de ABD hakkında, benim ya da ABD Dışişleri Bakanı Kerry hakkında olumsuz haberler çıkıyor" ifadesini kullandı. Ricciardone, bunun demokrasinin gücü ve güzelliği olduğunu vurguladı. Amerikan Büyükelçisi, "Amerika'nın ne düşündüğünü öğrenmek isterseniz, resmi kaynaklara başvurun, İsimsiz kaynaklara değil" mesajı verdi.

Hakan Fidan konusunda kişisel fikirlerini paylaşabileceğini süsleyen Amerikan Büyükelçisi "Ancak kişisel olarak şunu söylemek isterim; Hakan Fidan sadık, yetenekli, yeterli ve kararlı bir üst düzey Türk bürokratı. Onunla çalışmak benim için ayrıcalık ve keyif" dedi.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 24.10.2013 13:23
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol