8 Bakan İçin Son Kabine Toplantısı, Berat Albayrak İse Dönüyor!

Saray'da yapılacak kabine toplantısı öncesi Ankara kulislerinde 'bakan toto' hızlandı. Kabine toplantısının bazı bakanlar için son toplantı olacağı belirtiliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugünkü toplantının ardından yeni Kabine'yi açıklaması bekleniyor.

29 Mart 2021 Pazartesi 12:49
8 Bakan İçin Son Kabine Toplantısı, Berat Albayrak İse Dönüyor!

AKP’nin 7. Olağan Kurultayı'nda parti yönetiminde yapılan değişikliğin ardından gözler kabine değişikliğinin ne zaman yapılacağı ve kimlerin bakan olacağına çevrildi. 

İnternethaber'in aktardığına göre Ankara kulislerinde 'bakan toto' sürerken, Kabine'deki değişikliğin bugünkü toplantının ardından yapılacağı yönünde iddialar arttı.

"KABİNEDE BAZI BAKANLAR İÇİN SON TOPLANTI" 

Kulislerde 7-8 bakan için "bugünkü Kabine toplantısı son kez katıldıkları toplantı olacak" yorumları yapılıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugün beklenen değişikliği yapacağı ifade edilirken, kimlerin bakan olacağı, hangi bakanların değişeceği kadar Berat Albayrak'ın dönüp dönmeyeceği de merak konusu. Albayrak, Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan istifa ettikten sonra bir daha kamuoyu karşısına çıkmamıştı.

BERAT ALBAYRAK SENARYOSU 

Berat Albayrak için iki farklı senaryo konuşuluyor. 1) İlk senaryoya göre Albayrak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'na getirilecek. Erdoğan'ın son grup toplantılarında Albayrak’ın Türkiye’nin enerji atılımlarında gerçekleştirdiği stratejilere yapılacak atıfların bunun işareti olduğu değerlendirmesi yapılıyor. 2) İkinci senaryoya göre ise Berat Albayrak, ekonomiden sorumlu Cumhurbaşkanı Yardımcısı olacak.

KİMLER KABİNEYE GİREBİLİR? 

Kulislerde, AKP Meclis Grup Başkanvekilliği görevini sona eren Mehmet Muş’un da olası kabine değişikliğinde bakan olabileceği dile getiriliyor. Tansu Çiller'in Dışişleri Bakanı olacağı iddiaları pek rağbet görmese de AB Bakanı olabileceği konuşuluyor. Melih Gökçek'in Yerel Yönetimler Bakanı olacağı iddiaları da alıcı buluyor. 

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 29.03.2021 12:56
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol