4 Bin Eski Vekile Aşı Kıyağı!

Milyonlarca vatandaş aşı sırasının kendisine gelmesini bekleyedursun binlerce isme daha aşı ayrıcağılı verildi...

19 Şubat 2021 Cuma 12:50
4 Bin Eski Vekile Aşı Kıyağı!

Milletvekilleri ile birlikte eski milletvekillerinin de sıraları gelmese bile Covid-19 aşısı olabildikleri öğrenildi.

“Sürekli dışarıda çalıştıkları” gerekçesiyle milletvekillerine tanınan bu ayrıcalığın geçmiş yasama yıllarında görev yapan eski milletvekillerine de tanındığı belirtildi. Vekillerin eşleri ve Meclis çalışanlarına da ayrıcalık tanınması için çalışma yürütüldüğü ifade edildi.

Ankaragazetecisi sitesinden Sinan Tartanoğlu’nun haberine göre, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 10 Şubat 2021’de yaptığı açıklamada, “hafta sonundan itibaren başta kabine üyelerimiz olmak üzere devlet üst yöneticilerini aşılanmaya davet ediyorum” açıklamasını yapmıştı.

Bunun üzerine Odatv’den Fethi Yılmaz, “devlet üst yöneticilerine” milletvekillerinin, valilerin ve belediye başkanlarının da dahil olduğunu haberleştirdi. Habere göre milletvekilleri, Bakan Koca’nın davetinden sonra aşı olmaya başladı. Öncelik, “Sürekli dışarıda çalıştıkları” gerekçesine dayandırıldı.

AŞININ MUCİDİNDEN '10 YIL' AÇIKLAMASI... TIKLAYIN!

"PROTOKOL YOK" AMA...

Oysa Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, 27 Ocak 2021 tarihli yazısında; TBMM ile Sağlık Bakanlığı arasında bir protokol imzalandığını, 1 Şubat 2021’de itibaren milletvekillerinin aşı olacağı bilgisini kaleme almıştı. TBMM Başkanı Mustafa Şentop ise bu bilgilerin “külliyen uydurma” olduğunu belirtmiş ve “Sağlık Bakanlığı ile yapılmış bir protokol yoktur; aşı yapılması konusunda milletvekilleri için bir planlama yoktur” demişti.

ESKİ VEKİLLER DE AŞI İÇİN SIRAYA GİRDİ

Meclis’e ilk olarak başhekimlik doktorlarının ve sağlık çalışanlarının aşı olduğu ifade edildi. Daha sonra, şubat ayının ikinci haftası ile birlikte milletvekilleri de aşı olmaya başladı.

Edinilen bilgiye göre öncelik sırasına, milletvekilleri ile birlikte önceki yasama yıllarında görev yapan milletvekilleri de dahil edildi.

RANDEVU ALMADAN

Eski vekiller de mevcut milletvekilleri gibi Meclis hastanesinde randevu almadan aşı olabiliyor. Mevcut vekiller, seçim bölgelerinde ise randevu almak koşulu ile herhangi bir hastane veya aile hekimliğine gidebiliyor.

AŞI TORPİLLİ VEKİL SAYISI 4 BİN...

Sözcü Gazetesi Ankara Temsilcisi Saygı Öztürk, Aralık 2019’da kaleme aldığı bir yazısında, eski milletvekili sayısının 4 bine yakın olduğunu kaleme almıştı.

EŞLER VE ÇALIŞANLAR

Milletvekillerinin eşlerinin ve danışmanlar dahil meclis çalışanlarının da öncelik sırasına eklenmesi için çalışma yürütüldüğü ifade ediliyor.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 19.02.2021 13:02
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol