33 Milyona Satıp 370 Milyona Geri Almış!

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin İBB eski başkanı Kadir Topbaş dönemindeki arsa satışlarını hatırlatarak, “İBB Başkanı Topbaş'ın damadının ortak olduğu şirkete Fatih'te bir arsa 33 milyon liraya satıldı” ifadelerini kullandı.

01 Mayıs 2019 Çarşamba 22:52

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Twitter’dan görevdeyken Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan tarafından istifa ettirilen İstanbul Büyükşehir Belediye eski başkanı Kadir Topbaş dönemindeki arsa satışlarını hatırlattı. Tekin paylaşımında, “İşsizlik oranının %14,7, çalışanların da üçte birinin kayıtsız olduğu ülkede ne oldu biliyor musunuz? Önce İBB Başkanı Topbaş'ın damadının ortak olduğu şirkete Fatih'te bir arsa 33 milyon liraya satıldı.” ifadeleriyle Kadir Topbaş’a tepki gösterdi.

Gürsel Tekin’in açıklamasının tamamı şu şekilde:

'İBB BU ARSAYI 370 MİLYON VERİP SATIN ALDI'

“İşsizlik oranının %14,7, çalışanların da üçte birinin kayıtsız olduğu ülkede ne oldu biliyor musunuz? Önce İBB Başkanı Topbaş'ın damadının ortak olduğu şirkete Fatih'te bir arsa 33 milyon liraya satıldı. Sonra İBB bu arsayı 370 milyon verip satın aldı.”

'ARSAYI 370 MİLYON LİRAYA İBB’YE SATTI'

"Kadir Topbaş’ın damadıyla ortak iş yapan Metal Yapı Konut, Fatih’te 33 milyon liraya arsa satın aldı. İBB, 2014’te arazinin imar planını değiştirip deprem toplanma alanına inşaat izni verdi. Şirket, 2016’da arsayı 370 milyon liraya İBB’ye sattı."

'MESELE BUDUR'

“Bu seçimlere itiraz yaygarasının, habire suyu bulandırmaya çalışmalarının nedeni budur. 25 yıl İBB'yi yandaşa, akrabaya bir rant aktarım mekanizması olarak kullandılar. Milletin hakkıyla küplerini doldurdular. Şimdi millet ‘yeter’ diyince de küplere bindiler. Mesele budur.”

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 02.05.2019 00:58
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Patentli hirsizliklar! 2019-05-03 21:37:32

Bu adiler seytana papucu ters giydirirler !