312'DEN 264 OY ÇIKTI...

AKP'de Yüce Divan yönünde oy verdiler...

20 Ocak 2015 Salı 21:49
312'DEN 264 OY ÇIKTI...
Gizli oylamanın sonucunda 244 kabul 264 red 7 çekimser oyla eski bakan Zafer Çağlayan'ın Yüce Divan'a gönderilmesine yönelik önerge reddedildi.
TBMM Genel Kurulu'nda eski İçişleri Bakanı Muammer Güler, eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, eski Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış ve eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ile ilgili Yüce Divan görüşmeleri tamamlandı ve ardından ilk olarak eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın Yüce Divan için gizli oylaması yapıldı. Çağlayan ile ilgili ilk oylamada eski İçişleri Bakanı Muammer Güler, eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ve eski Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış da oy kullandı.
Başbakan Ahmet Davutoğlu yerine Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan,Başbakan Yardımcısı Ali Babacan yerine Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu yerine Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu yerine Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in yerine Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Avrupa Birliği (AB) Bakanı Volkan Bozkır'ın yerine Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik yerine Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın yerine Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz oy kullandı.

CHP, MHP VE HDP GENEL BAŞKANLARI DA OY KULLANDI
Eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan için gizli oylama olarak yapılan oylamada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş da oylarını kullandı. Yaklaşık 40 dakika süren oy verme işleminin ardından sayıma geçildi.

Sayımın tamamlanmasının ardından TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı sonucu açıkladı. Kullanılan oy sayısı 517, kabul 242, red 264, çekimser 7, boş 1 ve geçersiz 3 oy. Bu sonuçlara gere Çağlayan'ın Yüce Divan yolu kapandı.

CHP'LİLERDEN ALKIŞLI PROTESTO
Sonucun açıklanmasının ardından CHP'li milletvekilleri sonucu alkışlarıyla protesto etti.

KOLTUK SAYISI
Vefat ve seçimler nedeniyle görev değişikliğinin ardından 550'den 535'e düşen Meclisin partilere göre sandalye dağılımı ise şöyle: Adalet Ve Kalkınma Partisi 312, Cumhuriyet Halk Partisi 127, Milliyetçi Hareket Partisi 52, Halkların Demokratik Partisi 27, Bağımsız Milletvekili 12, Demokratik Bölgeler Partisi 1, Elektronik Demokrasi Partisi 1, Demokratik Gelişim Partisi 1, Millet Ve Adalet Partisi 1 ve Anadolu Partisi 1.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 20.01.2015 22:24
Anahtar Kelimeler:
MeclisÇağlayan
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol