"3 BİN KİŞİ SÜREKLİ DİNLENİYOR"

CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal, 3 bin kişinin yasa dışı dinlendiğini iddia etti.

16 Şubat 2011 Çarşamba 14:04

Soysal, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Anayasa ile güvence altına alınan ''özel hayatın gizliliği'' ve ''haberleşme özgürlüğünün'' yasa dışı dinlemelerle ihlal edildiğini öne sürdü.
Her gün gazetelerde dinlenen yargı mensupları ve devlet görevlilerinin ses kayıtlarının yer aldığını anlatan Soysal, ''Ülkemizde büyük bir insan hakları ihlali yaşanmaktadır'' dedi.
Aralarında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, AK Parti yöneticileri, polisler, yargıçlar, gazeteciler ve parti yöneticilerinin bulunduğu 3 bin kişinin yasa dışı yollarla dinlendiği ve teknik takibe alındığı iddiasında bulunan Soysal, dinlenen kişilerle ilgili kendisine ''bilgi ve duyumlar'' geldiğini, ayrıca bir liste gördüğünü söyledi.

EMNİYET İÇİNDE BİR ORGANİZASYON
Bu tür yasa dışı dinleme ve teknik takiplerle Türkiye'nin önemli insanlarının ''kontrol altına'' alınmasının amaçlandığını ileri süren Soysal, Kanada ve İsrail'den 17 mobil dinleme aracı ithal edildiğini de öne sürdü. ''Mobil dinleme cihazlarının Emniyet Genel Müdürlüğü envanterlerinde yer almadığını'' belirten Soysal, bu tür dinlemeleri ''emniyet içinde yer alan bir organizasyonun'' yaptığını iddia etti.
Çetin Soysal, gazetecilerin sorularını yanıtlarken de seçim sürecinde pek çok insanın özel hayatına ilişkin bilgilerin medyaya yer alabileceğini ifade ederek, ''Bugün 16 şubat 2011... Bu tarihi unutmayın. Söylediklerim çıktığında 'Çetin Soysal bu konuda basın toplantısı yapmıştı' dersiniz'' diye konuştu. 





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol