'20 MİLYON KÜRT BUNU İSTİYOR'

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı BDP'li Osman Baydemir, 20 milyon Kürt halkının kendi coğrafyasında bölgesel yönetimle yönetilmek istediğini söyledi.

02 Kasım 2012 Cuma 09:59
'20 MİLYON KÜRT BUNU İSTİYOR'

 Baydemir, "Bölgesel yönetimden kastımız, Türkiye'nin katı merkeziyetçi yapısından ademi merkeziyetçi yapıya kavuşturulmasıdır" dedi.

Bölgedeki gelişmeleri takip etmek için Diyarbakır'a gelen ve aralarında parlamenter, senatör ve belediye başkanlarının bulunduğu Fransız heyet, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'i makamında ziyaret etti. Heyet başkanı Dominique Adenot, Türkiye'deki siyasi gelişmeleri yakından takip ettiklerini ve seçilmişlerin cezaevinde olmaları ve açlık grevlerinin endişe verici olduğunu söyledi. Belediye Başkanı Osman Baydemir, cezaevlerinde süren açlık grevlerine dikkat çekerek, kritik bir aşamada olduklarını ve endişeyle çaba sarf ettiklerini anlattı. Hükümetin ve özellikle de Başbakan'ın açlık grevleriyle ilgili tutumunun insani hiçbir değerle izah edilmeyecek negatif bir tavır olduğunu söyleyen Baydemir, şöyle konuştu:
"KENDİ COĞRAFYAMIZDA BÖLGESEL YÖNETİMLE YÖNETİLMEK İSTİYORUZ"
"Bugün açlık grevine girilmesinin temel nedeninin bu ülkede eşitliğin, adalet ve özgürlüğün olmamasından kaynaklanıyor. Bu insanların ifade ettiği bütün talepler aynı aslında barışı arzulayan taleplerdir. Barış sadece 680 insanımızın değil hepimizin talebidir. Demokratik bir rejimde yaşamıyoruz. 20 milyon Kürt, millet olmaktan kaynaklı haklarını kullanmak ve kendi coğrafyasında Bölgesel yönetimle yönetilmek istiyor. Bölgesel yönetimden kastımız; Türkiye'nin katı merkeziyetçi yapısından ademi merkeziyetçi yapıya kavuşturulmasıdır. Sizin ademi merkeziyetçi talebinizle paralellik var. Ancak, kendinizi ifade ederken belediye başkanı veya milletvekili olarak cezaevine konulmuyor, polis copu, biber gazına maruz kalmıyorsunuz. 2009'dan bugüne değin 9 bini aşkın legal Kürt siyasetçi tutuklanarak cezaevine konuldu."

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol