18 YIL SONRA İLK...

İran Cumhurbaşkanı Ruhani resmi temaslarda bulunmak üzere Ankara'ya geldi.

09 Haziran 2014 Pazartesi 12:20
18 YIL SONRA İLK...

 İran Cumhurbaşkanı Dr. Hasan Ruhani, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün resmi davetlisi olarak Türkiye’ye geldi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül konuk Cumhurbaşkanının Çankaya Köşkü’nde resmi törenle karşıladı. İki ülke ulusal marşının okunmasının ardından konuk Cumhurbaşkanı Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı’nı selamladı.

İki lider arasında gerçekleştirilecek baş başa görüşmede, enerji, Türkiye-İran ilişkileri ve Suriye konusu masada olacak. İki liderin heyetler arası görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı yapması bekleniyor. Konuk cumhurbaşkanı Türkiye ziyareti kapsamında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile çalışma yemeğinde bir araya gelecek. Daha sonrada Erdoğan ve Ruhani, Merkez Bina’daki baş başa görüşmenin ardından, Türkiye-İran 1. Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi Toplantısı’na katılacak.

ANITKABİR'E GİTMEYECEK
Resmi ziyaret gerçekleştiren yabancı liderlerin programları Anıtkabir ziyareti ile başlasa da Ruhani, Anıtkabir’e gitmeyecek. Cumhurbaşkanlığı Basın Başdanışmanı Ahmet Sever, Türkiye ile İran arasında cumhurbaşkanları düzeyindeki protokolleri uygulama geleneğinde anıt mezar ziyaretlerinin yer almadığını bildirdi.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 09.06.2014 12:21
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol