'1.5 Milyon Suriyeli Daha Gelecek'

İdlib'de devam eden çatışmalardan kaçan bir buçuk milyon Suriyelinin daha Türkiye'ye sığınmasının beklendiğine dikkat çeken İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, "Türkiye'yi bekleyen büyük sorunu anlamak hiç zor değil" dedi.

05 Eylül 2019 Perşembe 23:15

İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Twitter hesabından dikkat çeken bir grafik paylaştı.1990 ile 2017 arasında göç alan ülkelerin yer verildiği grafikte, Türkiye'deki sığınmacı artışının yükselişi ülkedeki sığınmacı sorununu gözler önüne seriyor.Söz konusu grafiği değerlendiren Lütfü Türkkan, "Grafikteki artışa bakarak Türkiye'yi bekleyen büyük sorunu anlamak hiç zor değil. Bu artış Türkiye'nin eriyen geleceğidir" ifadelerini kullandı.1,5 MİLYON DAHA...

Öte yandan İdlib'de devam eden çatışmalardan kaçan Suriyelileri hatırlatan Türkkan, bir buçuk milyon Suriyelinin daha Türkiye'ye sığınmasının beklendiğini ifade etti. İYİ Partili Türkkan, "İdlib'den Türkiye'ye yönelik yeni bir göç dalgasıyla 1,5 milyon kişinin daha gelmesi bekleniyor" dedi. 

AB: TÜRKİYE'YE DAHA FAZLA SIĞINMACI GÖNDERİN...

Öte yandan Avrupa Komisyonu’nun sığınmacı raporunda Türkiye ile ilgili dikkat çeken ifadeler yer aldı. Raporda, Yunanistan'ın Türkiye’ye daha fazla sığınmacı göndermesi gerektiği söylendi.

Die Welt gazetesinin haberine göre Avrupa Komisyonu Yunanistan’dan Türkiye’ye daha fazla sığınmacı iade etmesini istedi. Gazete haberini Avrupa Komisyonu’nun göçün gelişimiyle ilgili hazırlanan özel bir raporuna dayandırdı. Raporda Yunanistan’dan Türkiye’ye sığınmacıları “geri gönderme işlemlerinin” “düşündürücü bir biçimde yavaş” yapıldığı ifade edildi. Ayrıca “geri göndermelerin etkin bir biçimde yapılabilmesi için Yunan makamlarıyla koordineli bir biçimde hareket etmeye ihtiyaç olduğu” belirtildi. “İltica konusundaki nihai kararların da artırılması” gerektiği de raporda ifade edildi.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 06.09.2019 00:57
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol