11 İL BÜYÜKŞEHİR OLACAK...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, seçimden sonra nüfusu 750 binin üzerinde olan illerin büyükşehir olması için kanun tasarısı hazırladıklarını belirterek, şu anda 11 ilin bu hakkı kazandığını bildirdi.

08 Mayıs 2011 Pazar 23:08
11 İL BÜYÜKŞEHİR OLACAK...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, seçimden sonra nüfusu 750 binin üzerinde olan illerin büyükşehir olması için kanun tasarısı hazırladıklarını belirterek, şu anda 11 ilin bu hakkı kazandığını bildirdi. 
Kahramanmaraş'ta halka hitap eden Başbakan Erdoğan, ''Allah nasip ederse seçimden hemen sonra nüfusu 750 binin üzerinde olan illerimizin büyükşehir olması için bir kanun tasarısı hazırladık'' dedi.
Tasarının 12 Haziran'dan hemen sonra Meclis gündemine geleceğini kaydeden Erdoğan, Kahramanmaraş'ın da büyükşehir olmayı fazlasıyla hak ettiğini vurgulayarak, şunları kaydetti: 
''Büyükşehirin sınırı ne olacak biliyor musunuz? Kahramanmaraş'ın mülki sınırı... Yani hepsi büyükşehirin kapsamı içinde. Afşin, Elbistan, hepsi. İstanbul'daki, Kocaeli'ndeki büyükşehir yapısı ne ise Kahramanmaraşta da o olacak. Yani şu anda bizim ulusal planlamamızın içerisinde bu var. Çılgın proje dedik ya bu da ulusal planlama projemiz. Böylece Kahramanmaraş'ın imkanları artacağı gibi bununla da kalmıyoruz, bütün ilçelerimiz de bundan sonra çok daha farklı hale gelecek.'' 

''11 İL BÜYÜKŞEHİR OLMA HAKKINI KAZANDI''
2014'teki yerel seçimlere Kahramanmaraş'ın büyükşehir belediyesi olarak gireceğini dile getiren Başbakan Erdoğan, ''2014'ten itibaren artık burası bir büyükşehir belediyesi olarak seçimlere girecek. Bu arada 2014 yılına kadar nüfusu 750 bini aşan başka illerimiz olursa onlar da yine büyükşehir olma hakkını kazanacak'' diye konuştu. 
Erdoğan, şu anda 11 ilin bu hakkı kazandığını belirterek, ''Şimdiden hayırlı olsun'' dedi.

"ELİNE, BELİNE, DİLİNE HAKİM OL"
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Bugün anneler günü. Bugünlerde de annelere dil uzatanlar, bugünlerde annelere hakaret edenler var. Siz onların kim Olduğunu çok iyi biliyorsunuz'' dedi.
Başbakan Erdoğan, CHP ve MHP'yi eleştirerek sürdürdüğü konuşmasında şunları kaydetti:
''Kahramanmaraşlı canlar, eminim ki siz bunlara Hacı Bektaş Veli'nin ifadesiyle 'eline, beline, diline hakim ol' diyeceksiniz. Esasen çok iyi bilmeleri gereken Alevilik kültürünü onlara siz hatırlatacaksınız. Kılıçdaroğlu, Alevilik kültürünü iyi bilmesi gerekenlerden değil mi? Herhalde Alevi olduğuna göre bunu iyi bilir. Ama gel gör ki 'eline, diline, beline', ne yazık ki ... Kahramanmaraşlı kardeşlerim çok güzel bir sözünüz var. Neydi 'ah şu dilim başıma giydirir kilim' öyle mi? Olay bu. İşte bunlar ne çekiyorsa dillerinden çekiyorlar. Bunlar ellerine hakim olamadı İstanbul'da, Kocaeli'de, Edirne'de Anayasa Mahkemesinin tescili ile tüm Türkiye'de yolsuzluklar batağına saplandılar.
Bakıyorsun MHP'ye aynı. Onlar da ellerine, dillerine, bellerine sahip olamıyorlar. Şimdi ne diyor? 'İstifa et', niye istifa etsin ya, ihraç etsene. 'Bu adamlar istifa etsin' denmez, ihraç edilir. Siyasette bu iş çok önemli. Çünkü, buraya 'ahlakın limanı' diyeceğiz, güzel ahlakın limanı...''

''MEZARLIKTAKİ YAZI"
Bakıyorsun kaset mağduru genel başkanı gönderdiler, kaset mamulü bir genel başkan getirdiler'' diyen Erdoğan, şöyle konuştu:
''Öyle mi? Şimdi de dillerine hakim olamıyor. Allah'ın ayetine çıkıyor bir tanesi 'sinir bozucu' diyor. Hem de profesör. Neymiş, İstanbul Zincirlikuyu mezarlığının önünden gereken daha önce orada kapıda 'ruhuna el fatiha' yazıyormuş, şimdi o değişmiş, orada bu defa 'her nefis ölümü tadıcıdır' yazıyor. 'Çok tiksindirici' diyor, 'çok tiksindirici', ya bu Allah'ın ayeti. Herhalde bunu İstanbul Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın sözü zannetti. Ya, tabutların üzerindeki yeşil örtüde bu hep yazılıdır.''
Başbakan Erdoğan, yeşil örtüdeki yazının Arapça'sını  söyledikten sonra ''Ne yazıyor? Her nefis ölümü tadacaktır'' diyor. Sen de öleceksin ben de öleceğim. Var mı söyleyecek? Öyle bir babayiğit var mı? ne olacak? İki metre küp bir mezara bizi yerleştirecekler. Musalla taşına geldiği zaman hoca efendi 'cumhurbaşkanı niyetine' demeyecek, 'trilyarder niyetine' demeyecek, 'er kişi niyetine' diyecek, 'hatun kişi niyetine' diyecek, gömecekler mezara sonra çekip gidecekler. Eğer bu kubbede hoş bir sada bırakmışsan hayırla yad ediliyorsun, bırakmamışsan vay haline. Geride bir miras varsa hayırlı evlatlar varsa gerçekten ilim irfan sahibi bir nesil bırakmışsan hayırla yad edilirsin. Ararlar, sorarlar, arada sırada bir Fatiha, Yasin gönderirler. Ama bunların öyle bir derdi yok.''

MİLLİ ŞEFLERİ BİRBİRİNE KARIŞMIŞ
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''CHP'nin milli şefleri birbirine karışmış durumda. Biliyorsunuz, 87 yaşında mütekait siyasetçiyi CHP kendine akıl hocası yaptı. Ne diyordu o 87 yaşındaki siyasetçi? 'Onlar ne veriyorsa ben 5 fazlasını veriyorum'. Geçmişte hep öyle derdi. CHP Genel Başkanı ne diyor? 'AK Parti ne veriyorsan ben daha fazlasını veriyorum' diyor'' dedi.
Başbakan Erdoğan, partisince Kahramanmaraş'ta, Müftülük Meydanı'nda düzenlenen mitingindeki konuşmasında, ana muhalefet partisi CHP ile MHP'yi eleştirdi.
CHP'nin, milli şeflerinin birbirine karışmış durumda olduğunu ifade eden Erdoğan, ''CHP'nin milli şefi kim belli değil. Biliyorsunuz, 87 yaşında mütekait siyasetçiyi CHP kendine akıl hocası yaptı. Biliyorsunuz değil mi?'' diye sordu.

ÖĞRENCİLERE DE SESLENDİ
Erdoğan, konuşmasında öğrencilere de seslenerek, artık elektronik kitap dağıtılacağını, bundan ücret almayacaklarını, bütün müfredatın bunun  içinde olacağını belirtti.
Elindeki elektronik kitabı kalabalığa gösteren Erdoğan, ''Nasıl? Onlar hayali konuşuyor. Biz gerçeği konuşuyoruz. Farkımız bu'' dedi.
''Amerika'da George'un bu tür imkanı olacak da Almanya'da Hans'ın olacak da ya Kahramanmaraş'ta benim Ahmet'in, Hasan'ın,  Hüseyin'in, Ayşe'nin, Fatma'nın, Hatice'nin niye olmasın'' diyen Erdoğan, şunları kaydetti:
''Biz bunu yapıyoruz. Şu anda ihale hazırlıklarımız olmuş her şeyimiz tamam. Seçimin arkasından ihaleleri yapıyoruz, üretime geçiyoruz. Dört yıl içinde Türkiye'deki bütün okullarımıza akıllı tahtayı yerleştiriyoruz ve elektronik kitapları da dağıtıyoruz. Çünkü biz 'halka hizmet, Hak'ka hizmettir' diyerek bu yola çıktık. Böyle çıktık biz bu yola. Sevgili kardeşlerim, sağlık alanında yaşananları biliyorsunuz. Ah, ah, o hastanelerde SSK'nın kuyruklarında ne beklerdik. Ayşe abla az mı çektik, Fatma abla az mı çektik. Bir zamanlar Kılıçdaroğlu da genel müdürdü orada. 90'lı yıllarda sekiz yıl genel müdürlük yaptı. Ne çileler çektirdi. Benim vatandaşıma ilacını veremiyordu. Çıkmış şimdi diyor ki, 'Sayın Başbakan gel televizyona çıkalım da orada seninle bunları bir konuşalım' diyor. Ya benle ne televizyona çıkacaksın sen daha amatör küme oyuncususun, daha çırak bile olamadın. Amatör küme takımıyla süper lig takımını bir arada oynatırlar mı? Biz çıraklık dönemini geride bıraktık, kalfalık dönemi de geride kaldı. 12 Haziran'la birlikte ustalık dönemi başlıyor.''


"500 BİN KONUT YAPACAĞIZ"
Toplu Konut İdaresinin inşaatlarının süreceğini vurgulayan Erdoğan, ''500 bin konut daha yapacağız. Ancak, şimdi zaten dar gelirlileri zaten peşinatsız veriyoruz. Ama hiçbir imkanı olmayan, yoksula, yoksullar arası evliliğe peşinatsız 22 yıl vadeyle, ayda 100 lira taksitle, içine çeyizini de koyacağız. Buzdolabı, mobilyası, halısı olacak. 22 yıl vadeyle onlara da 50 metrekarelik daireler yapacağız. İnşallah seçim sonrası o projeleri de başlatacağız'' diye konuştu. 
Erdoğan, 39 ayrı tesisin açılışını gerekleştireceklerini belirterek, bundan sonra da açılışlara devam edeceklerini söyledi.  

40 TESİSİN TOPLU AÇILIŞ TÖRENİ
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş mitinginin ardından 40 tesisin toplu açılış törenini gerçekleştirdi.
Başbakan Erdoğan, yeni Adliye Sarayı'nın önünde gerçekleştirilen törende, tesislerin Kahramanmaraş'a kazandırılmasından dolayı son derece memnun olduğunu söyledi.
Şu anda önünde bulundukları Kahramanmaraş Adliye Sarayı'nın Türkiye'deki müstesna adalet saraylarından biri olduğunu, böylesi anlamlı bir projenin hayat geçirilmesinin kendilerini gururlandırdığını ifade eden Erdoğan, şöyle konuştu:
''Burada Fen-Edebiyat fakültesinin açılışını yaparak çıtayı biraz daha yükseltiyoruz. Burada ayrıca eğitim kurumlarını Kahramanmaraş'a kazandıran Milli Eğitim Bakanlığımıza ve özel sektörümüze, valilerimize, siyasilerimize, İl Özel İdaremize, hayırseverlerimize teşekkür ediyoruz.
Biraz sonra çok önemli bir barajın açılışını yapacağız. Bu tesisin Kahramanmaraş'ımıza ve Kahramanmaraşlıya hayırlı olmasını diliyorum. Artık ustalık döneminin eserlerini çok daha farklı. İnşallah 2014 sonrası Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi olarak bütün il sınırlarını kapsayacak şekilde yani 30 kilometre çapında falan değil bütün il sınırlarını kapsayacak şekilde aynen İstanbul'da olduğu gibi artık bütün şehir Kahramanmaraş Belediyesinin sınırları haline geliyor. Beldeler kalkıyor mahalle haline geliyor. Ve böylece planlama 100 binlik, 50 binlik nazım imar planları hepsi büyük şehir tarafından yapılacak. Binlik uygulama sadece ilçe belediyeleri tarafından yapılacak ve Kahramanmaraş genelinde bir plan düzgünlüğünü göreceğiz.''
Başbakan Erdoğan, şu anda Kahramanmaraş nasıl farklıysa, yeni Kahramanmaraş'ın da bundan sonra daha farklı olacağını vurguladı.





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol