1000 Liralık Yardıma Bakın Kimler Başvurmuş!

Korona virüs salgınının ekonomiye etkileri nedeniyle ihtiyaç sahibi vatandaşlara yapılan yardıma bir Ferrari sahibinin başvurması çok konuşulmuştu. Öte yandan bu durumun tek olmadığı Mercedes ve Audi sahiplerinin, yüz büyükbaş hayvanı olanların dahi 1000 TL’lik yardıma başvurduğu ortaya çıktı.

02 Mayıs 2020 Cumartesi 12:26

Samsun’da bir Ferrari sahibi, hükümetin korona virüs dolayısıyla açıkladığı ‘Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi’nden bin TL alabilmek için İlk adım Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na başvurmuş ve olayın haber olmasının ardından gözler Samsun’daki Ferrari sahiplerine çevrilmişti.

Tüm Türkiye bu olayı merak ederken, çok sayıda lüks otomobil sahibinin ya da varlıklı insanın bu yardıma başvurduğu ortaya çıktı.

Konuyla ilgili Aile ve Çalışma Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Hürriyet'ten Abdülkadir Selvi'ye konuştu.

İşte Abdulkadir Selvi’nin yazısının ilgili bölümü:

Bakan Selçuk bu bilgileri paylaşırken, 1000 liralık yardıma başvuruda bulunan Ferrari sahibi geldi hatırıma.

Başvuranlar arasında bu türlerin olup olmadığını sordum. 

“Ferrari sahibi olup müracaat edenler oldu. Audi’si, Mercedes’i olan, üzerinde mülkiyet görünenlerden müracaat edenler oldu” karşılığını verdi.

Sadece lüks marka araç sahipleri değil, bazı hanelerin başvuruları arasında da benzer durumlar tespit edilmiş.

“Başvuruları hane bazlı değerlendiriyoruz. Kimi başvurularda görüyoruz ki hanedeki diğer kişilerin üzerinde kayıtlı yüklü miktarda mal varlığı var. Mesela bir başvuruda birinin üzerinde yüz tane büyükbaş olduğunu gördük.”

Peki bunlar 1000 liralık yardımdan yararlanacaklar mı? 

“Yüz büyükbaşı olana yardım verince bu kamu vicdanını zedeler. Biz o Ferrari’yi de reddetmişiz. Kamu vicdanını yaralayacak durumların önüne geçmek için yoğun gayret sarf ediyoruz.”

Bakan Zehra Zümrüt Selçuk’un sözleri çok açık ama bırakın incelemeyi, bu tür başvurusu olanlar daha ben Bakan’ın makam odasından çıkmadan elenmişti bile.

Dul ve yetim aylığından bağış yapan Fatma Nine’ye bakıp Ferrari’si, Mercedes’i, Audi’si olanların 1000 lira için başvuruda bulunmasını aklım almıyor.

O para senin arabanı yıkatmaz ama bir garibanın evine girse yüzünü güldürür.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 02.05.2020 12:37
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol