10 PARTİ BİRLEŞİYOR...

Aralarında Saadet Partisi, Büyük Birlik Partisi, İdris Naim Şahin'in ve İdris Bal'ın partilerinin de bulunduğu 10 siyasi parti AL Parti girişimiyle seçim ittifakına gidiyor.

03 Aralık 2014 Çarşamba 11:01
10 PARTİ BİRLEŞİYOR...

 Geçen seçimlerden önce AK Parti'ye benzerliğiyle dikkat çeken AL Parti yeniden gündemde. AL Parti yaptığı bir açıklamayla seçimlerde 10 siyasi partinin bir seçim ittifakına gidebileceğini duyurdu. Partiler arasında Saadet Partisi ve Büyük Birlik Partisi'nin olması ise ilgi çekti. 

AL Parti'nin başlatmış olduğu seçim ittifakı çalışmalarının olumlu sonuç verdiğini açıklayan AL Parti Genel Başkanı Mehmet Burkan, "bugünkü kaos ve labirentten çıkmanın yolu dünya görüşleri ve programları birbirine yakın siyasi partilerin “kesretten vahdete” bir araya gelmeleri ile mümkün olacaktır" dedi.

İDRİS NAİM ŞAHİN VE İDRİS BAL'IN PARTİSİ DE VAR

İdris Naim Şahin ve İdris Bal'ın yeni kurdukları partilerin de seçim ittifakının içinde olması planlanıyor. İttifaka gideceği açıklanan partilerin isimleri şöyle: Saadet, Millet, Büyük Birlik, Liberal Demokrat, Alternatif, Demokrat, Merkez, Millet ve Adalet, Demokratik Gelişim ile Yüce Diriliş Partileri. 

AL PARTİ'NİN AÇIKLAMASI:

Genel seçimlere kısa bir süre kaldığı için 13-14 Aralık 2014 günü bir araya gelmeyi planlayan partiler adına açıklama yapan AL Parti'nin açıklaması: 

Derin bir aldanmışlığın ve yozlaşmanın pençesindeki mevcut siyasi ruhun, yeni bir aydınlanma ile her kesin mutluluğuna ve özlemlerine cevap olabilecek bir erdem siyasetinin ümranına kalp olması niyetiyle, AL Parti'nin başlatmış olduğu seçim ittifakı çalışmasının olumlu neticelerini almış bulunuyoruz. Ülkemiz temel sorunlarını aşmak için ya bir yol açacak ya da bir yol bulacaktır. Seçmen alışkanlık ve davranışlarını, dünyada yükselen değerler ile Türkiye’nin durumunu bilen ve analiz edenler; bu günkü kaos ve labirentten çıkmanın yolu dünya görüşleri ve programları birbirine yakın siyasi partilerin “kesretten vahdete” bir araya gelmeleri ile mümkün olacağı hakkını teslim edeceklerdir.

Bugün faal 98 siyasi parti mevcuttur. Bunların dördü Mecliste grubu bulunan partiler olup 25 parti de seçime katılma hakkını kazanmıştır. Bugün için geçerli oyların %95’i Mecliste grubu bulunan dört siyasi partiye aittir. Geriye %5’lik oy oranı kalmaktadır. %20’lik oy ise ya geçersiz veya kullanılmamaktadır. Hepimiz siyasi gözlemci olarak görüyoruz ki hedef kitle olan seçmen iktidardan yaka silkeleyecek kadar memnun değil, fakat Meclisteki Ana Muhalefet ile diğer iki muhalefet partisine de oylar gitmemektedir. Toplumsal güven ve ulusal uzlaşıyı oluşturacak uyumlu, ufuklu, umutlu, güvenli bir sığınak ve liman aramaktadır.

Bu partilerin içerisinde grubu olmayan 10 siyasi parti ile bir araya gelerek hakkaniyet ölçüsü dahilinde şahsi ve parti çıkarlarını bir tarafa iterek ülkenin geleceği için bunlardan birinin isim ve amblemi ile güçlenerek Türkiye’de, bölgesinde ve ilinde sevilen, sayılan kanaat önderleri, sivil insiyatif yöneticileri ile üniversite hocaları v.s.’leri yanlarına alarak sinerji oluşturmak gerekmektedir. Bu bir siyaset daltonizmi ve antagonizmi değildir. Bu hareket Allah, millet ve tarih önünde sorumluluğu yerine getirme platformudur.

Ak Parti iktidarının dış politikadaki ufuksuzluğu, içerideki umutsuzluğu ve gelecek nesillerle olacak uyumsuzluğunu önlemenin zamanıdır. Bu partilerin sayısı azaltılıp çoğaltılabilir. Görüşümüz tarafınızdan yapılacak her türlü tenkit ve eleştiriye açıktır. Tavsiye ve önerileriniz bize ışık tutacak ve önümüzü aydınlatacaktır.

On siyasi parti şunlardır: Saadet,Millet, Büyük Birlik, Liberal Demokrat, Alternatif, Demokrat, Merkez, Millet ve Adalet, Demokratik Gelişim ile Yüce Diriliş Partileridir. Genel seçimlere kısa bir süre kaldığı için 13-14 Aralık 2014 günü bir araya gelme niyetindeyiz. O güne kadar ikili üçlü görüşmeler yapılmaya devam edecektir.

Bu büyük niyetle, Türkiye’yi gelecek dünya bahtiyarlığının star ülkesi yapma azmi ve iradesiyle Allah’tan yardım, milletten destek, siz basın mensuplarından da bizleri takip etmenizi diliyoruz.

Bu büyük siyasal hamle ve bütünleşme ile Türkiye siyasetine daha demokratik, katılımcı ve erdemli bir siyaset inşaa edilmiş olacaktır. Türkiye’nin siyasi anlayışını yeni bir politik anlayışa evirme amacıyla, siyasetin ihtiyaç duyduğu yeni ve yenileyici bir siyaset ve siyasetçi profilinin yüceltilmesi gayesiyle bir yeni siyaset imar edileceğini umut ediyoruz.Bu seçim ittifakı olumlu neticeye kavuşması neticesinde de, herkesin ve sosyal temsilin ihtiyaçlarıyla mutabık, kronik siyasi problemlere yeni teknik ve çarelerle Türkiye siyaset yelpazesinde meltem rüzgarları estireceğinden şüphemiz yoktur.Siyasette deprem etkisini yaratabilecek bu ittifak gerçekleştiği taktirde seçim sonuçlarını sarsacaktır.BU yüzden,gelecek, barışçıl, müreffeh ve mutlu Türkiye’nin birlik ve beraberlik tohumlarını ekme azmi ve iradesiyle var gücümüzle çalışmalarımız devam etmektedir.

Türkiye toplumsal birikimi yüksek, sosyal-siyasal ve kültürel formasyonu itibariyle sayısız erdemi bünyesinde barındıran genç insan varlığıyla sadece 780.000 km karelik toprak parçasının adı değil, tüm insanlığın ortak vicdanın adıdır. Bu sebeple Türkiye dünya devletleri tarafından dikkatle izlenmektedir. Bu bakımdan oluşturulan kimi taktik ve stratejiler, Türkiye’yi sınırlı ve kısıtlı bir ülke konumunda tutmaya yönelik tedbir , düzenleme kurgu ve prodüksiyonlar içermektedir.

Bugün Türkiye’de hayati güven, hukuki güven, idari güven, siyasi güven ve mali güven duygusu çökmektedir. Güven kaybından kaynaklanan gelecek korkusu ve umutsuzluk Türkiye’nin önündeki en büyük handikaptır. Ülkemiz bu günlerde en çok toplumsal morale, gelişme heyecanına, umuda, güvene, sevgiye ve büyük Türkiye idealini sağlam siyaset anlayışı ve sağlam siyaset zemini üzerinde oturtmaya ihtiyacı vardır. Türkiye bugün belki Cumhuriyet tarihinin en ağır iç ve dış olayları ile siyasi, sosyal ve ekonomik sorunların yaşandığı bir süreçten geçmektedir. Bu ülkede asıl gerekli olan birlik, moral, hayal, heyecan ve umut yerini düş kırıklığına, gelecek endişesine ve derin bir karamsarlığa bırakmaktadır.

Yeni sorunlara eski çareler uygulayarak palyatif tedbirlerle oyalanan, siyaseti ise Ortodoks anlayışlardan kurtulamadığı için hala Fransız İhtilali sonrasının ürünü siyasi paradigmaların cenderesindedir. Bu sebeple mevcut siyasi iradenin, hamaset ve husumet üretmekten başka bir işi de kalmamıştır.Kendi medeniyetimizin cazibesinden mahrum yabancı ve yabancılaştırıcı anlayışların kazib sürükleyiciliğine kapılmış olan iktidar, insanımızın umut ve özlemlerine yabancı kalmışdır. İşte bu kendine yabancılaşmanın dönüştürülmesinin işaret fişeği olmak niyetiyle yeni bir siyasal meşale yakma niyetindeyiz. İnsanı ayrıştıran, düşmanlaştıran ve tabii davranış modellerinden yoksun kılan hiç bir fast food reçeteye itibar etmeden yeni siyasal tedbir ve sıçrayış projelerimizi de önümüzdeki zamanlarda kamuoyuna arz edeceğiz.

Yolsuzlukların yol aldığı, yoksulluğun boy attığı, yasakların rol aldığı Türkiye’de hedef kitle olan seçmen, AKP ye olan inanç ve toplumsal güvenini kaybetmiştir. Ak Parti siyasasının kahir ekseriyeti onurlu iken gururlu, mazlum iken zalim, mücahit iken müteahhit, imanlı iken imarlı, miskin iken gani, mütevazı iken mütekebbir olma yolunda yarış içerisindedir.

Türkiye Ak Parti’ye mahkûm ve mecbur değildir. Ak Parti’ye verdiği toplumsal güveni geri almaya da muktedirdir. Seçmen davranış ve alışkanlıkları tarihsel süreç içinde bunun şahididir. Ak Parti çözemediği ülke sorunlarını yüzünden çözülecek ve genel seçimde büyük oranda oy erezyonu yaşayacaktır.Genç bir nüfusa sahip, zengin tabii kaynakların üstünde oturduğu halde İktidarlar yüzünden ekonomik refahı bir türlü yakalayamamış ülkemizde, hala kitleler fatura derdinde, huzur, barış ve mutluluk özlemindedirler.Milletimizin huzuru, kalkınması, mutluluğu ve yeni umutlara siyaset müesseselerinin taşıyıcı olması adına işte böylesi tekliflerin siyasi gergefini oluşturmak için çabalıyacağız. Türkiye siyasetini halüsinasyonlardan ve illüzyonlardan kurtararak ;gerçeğin, hakikatin, özgürlüğün, barışın, kalkınmanın ve mutluluğun mektebi haline getirme arzusunun vebaliyle bu çalışmayı yapmaktayız. Bugünün bu küçük gibi görünen adımı gelecek ümranımız adına muhteşem bir sinerjiye dönüşeceğinin bilinmesi sorumluluğuyla değerli kamuoyuna duyuruyoruz.

Saygılarımızla.

ALTERNATİF VE DEĞİŞİM PARTİSİ
GENEL BAŞKANI
MEHMET BURKAN

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 03.12.2014 11:03
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol