10 PARMAĞINDA 10 MARİFET

AK Parti İzmir 2. bölge 6. sıra milletvekili adayı Bekir Pakdemirli, adaylar arasında farklı kişiliğiyle öne çıkanlardan.

17 Nisan 2011 Pazar 14:16
10 PARMAĞINDA 10 MARİFET

 Pilot olan Pakdemirli, uçağın yanında helikopter de kullanıyor. Yamaç paraşütünden raftinge, kayaktan tenise, rüzgar sörfünden aletli dalışa kadar birçok spor dalıyla ilgileniyor.
Eski bakan ve başbakan yardımcılarından Ekrem Pakdemirli'nin oğlu olan 38 yaşındaki Bekir Pakdemirli, traktör sürüyor, model uçak uçuruyor, arazi aracı olarak bilinen ATV kullanıyor. 10 Kasım 1973 İzmir doğumlu Pakdemirli, Bilkent Üniversitesi İşletme Fakültesi'ni okudu, ardından Başkent Üniversitesi'nde İşletme yüksek lisansını tamamladı. 1990'larda ANAP'ın il yönetimlerinde ve gençlik kollarında faal görev aldı. Son altı yıldır İzmir'de, iki yıl seramik üretim ve dört yıl da halka açık bir gıda firmasının genel müdürlük görevlerinde bulundu.



21 YILDIR PİLOTLUK YAPIYOR
17 yaşından bu yana tek ve çift motorlu uçaklarla amatör pilotluk yapan Bekir Pakdemirli, "Havacılığın ayrı bir kolu olan model uçakla ilgili bir dönem Ankara Model Uçak Kulübü Başkanlığı yaptım. Burak Havacılık Kulübü'nün kurucu üyesiyim. Afet durumunda uluslararası haberleşmelerde başrol oynayan, tüm sivil toplum örgütlerine hizmet eden amatör telsiz kulüplerinin üyesiyim ve amatör telsizciyim." diye konuştu.
Siyasi partilerde teşkilatların önemini çok iyi bildiğini kaydeden Pakdemirli, ilk defa milletvekili adayı olduğunu ifade etti. Türkiye'nin üç büyük şehri İzmir, Ankara ve İstanbul'da bulunduğunu, bunlar arasındaki farkı çok iyi görebildiğini belirten Pakdemirli, İzmir'in hak ettiği yere gelmesi gerektiğini söyledi. Babasından dolayı 10 yaşından bu yana siyasetin içinde olduğunu vurgulayan Pakdemirli, "Siyaset aileden, heyecan Tayyip Bey'den geliyor. Siyasette aile olarak hiçbir zaman rant amacı gütmedik. Köydeki bir amcanın, 'Allah razı olsun' sözü için çalıştık." dedi.



"ÇİFTÇİ KÖKENLİYİZ, BÖLGEMİN DERTLERİNİ BİLİYORUM"
AK Parti'nin İzmir'de teşkilat ağırlıklı güzel bir liste açıkladığını, kendisinin de 6. sırada yer almasını doğru bulduğunu belirten Pakdemirli, merkeze ait oyların sola kaçtığını, kendisinin bunları toplayacağını iddia etti. Zorlu bir yarış olacağının altını çizen Pakdemirli, "2. bölgenin dertlerini biliyorum; kırsal alan, biz de aynı şekilde çiftçi kökenli bir aileyiz. Araştırmacı bir aileyiz. Yaşımın genç olmasından dolayı genç kuşağın dertlerini de biliyorum. Bu sıkıntıların çözümü noktasında çalışacağım." şeklinde konuştu.
Öncelikli projeleri arasında yerel yönetimlerin her türlü problemiyle ilgilenmek olduğunu açıklayan Pakdemirli, İzmir'in gençlerin okulu bitirir bitirmez göç imkânları aradığını, akılcı projelerle gençlerin ve çalışan nüfusun şehirde kalmasının sağlanabileceğine dikkat çekti. Bunun çözümünün projelerle olacağının altını çizen Bekir Pakdemirli, "Mekândan bağımsız e-iş imkânları, evden çalışacak olanlara eğitim, kadın girişimcilere düşük faizli veya hibe yoluyla mikro krediler, büyük sermayenin bölgeye çekilmesi gibi çalışmaların arttırılması gerektiğini düşünüyorum." dedi.





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol