1 KASIM ÖNCESİ AKP'YE ŞOK...

Gezici’nin son anketinde çarpıcı sonuç.

28 Ağustos 2015 Cuma 11:51
1 KASIM ÖNCESİ AKP'YE ŞOK...

 7 Ha­zi­ra­n’­da tek ba­şı­na ik­ti­dar ola­ma­yan AKP, Tür­ki­ye­’yi er­ken se­çi­me gö­tü­rü­yor. An­cak an­ketler, 1 Ka­sı­m’­daki se­çim­de de AK­P’­nin hüs­ran ya­şa­ca­ğı­nı göz­ler önü­ne se­ri­yor. Son 3 se­çi­mi en ya­kın bi­len Ge­zi­ci Araş­tır­ma, 22-23 Ağus­tos’ta 36 il­de 4 bin 860 ki­şiy­le yüz yü­ze bir an­ket yap­tı. An­ke­te gö­re; bu pa­zar bir se­çim ol­sa par­ti­le­rin ala­ca­ğı oy oran­la­rı şöy­le: AKP 38.9, CHP 27.8, MHP 16.3, HDP 13.5… Bu so­nuç­lar dik­ka­te alın­dı­ğın­da; 7 Ha­zi­ra­n’­da san­dık­tan 40.66 ile çı­kan AK­P’­nin kay­bı yüz­de 11’i bu­lu­yor. CHP’­nin % 2’lik ar­tış ya­ka­la­dı­ğı gö­rü­len an­ket­te; MHP’­nin oyu ay­nı ka­lır­ken HDP de ya­rım pu­an ka­zan­mış du­rum­da.

 
“HDP’DEN OY ALAMAYACAKLAR”
 
Araş­tır­ma­cı Mu­rat Ge­zi­ci, “HD­P’­ye ge­len oy­lar ema­net ola­rak de­ğer­len­di­ril­me­me­li­dir. HDP’­ye oy ve­ren­le­rin yüz­de 95-97’si gö­nül­den oy ver­dim der­ken, AKP HDP’­den oy ala­ma­ya­ca­ğı­nı ar­tık gö­rü­yor. MHP’­ye oy ve­ren­le­rin yüz­de 25-27’si gö­nül­süz oy ver­miş­tir. AK­P’­nin za­yıf hal­ka gör­dü­ğü par­ti­nin seç­me­ni üze­rin­den po­li­ti­ka yü­rüt­me ih­ti­ma­li yük­sek­” de­di. An­ket, va­tan­da­şın baş­kan­lık sis­te­mi­ne ba­kı­şı­nı da göz­ler önü­ne ser­di. Yüz­de 78.3’lük bir ke­sim, Cumhurbaşkanı Erdoğa’ın giderek otoriterleşmesinden endişe ettiği için baş­kan­lık sis­te­mi­ni is­te­mi­yor.
 
“Hükümetin kurulmasını Erdoğan istemedi!..”
 
Ankette, “Siz­ce hü­kü­me­tin ku­rul­ma­sı yö­nün­de bü­yük en­gel ney­di?” so­ru­su­na ya­nıt ve­ren ka­tı­lım­cı­la­rın yüz­de 52.5’i “Tay­yip Er­do­ğa­n” der­ken; yüz­de 17.8 “Ah­met Da­vu­toğ­lu­” de­di. Va­tan­daş­lar, Erdoğan ve Davutoğlu’nun son günlerde iz­le­di­ği po­li­ti­ka­nın sağ­du­yu­dan uzak ol­du­ğu­nu da be­lirt­ti.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 28.08.2015 11:55
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol