YILDIRIM: İZMİRLİ 35 PROJEYİ KABULLENDİ...

AK Parti İzmir Milletvekili, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, 12 Haziran seçimlerinde ‘35 İzmir 35 Proje’ başlığı ile tanıttıkları projeleri tek tek hayata geçirdiklerini söyledi.

31 Ağustos 2011 Çarşamba 19:29
YILDIRIM: İZMİRLİ 35 PROJEYİ KABULLENDİ...

 Yıldırım, 2,5 aylık gibi kısa bir sürede 3 büyük projeyi başlattıklarını belirterek, “8, 9, 10 Eylül'ü bekleyin. İzmir'in kurtuluş günü 9 Eylül'de İzmir'in altyapısının kurtuluşuna da vesile olacak 3 önemli müjdeli açıklayacağız.” dedi. Bakan Yıldırım, bu projelerin ne olduğu ile ilgili soruları cevapsız bırakarak, “9 Eylül'ü bekleyin.” şeklinde konuştu.
AK Parti İzmir İl Başkanlığı'nın teşkilat bayramlaşma töreni, Kaya Termal Oteli'nde gerçekleştirildi. Bayramlaşma töreninde konuşan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İzmir’e 3 yeni müjde hazırladıklarını söyledi. 
Bakan Yıldırım, yaptığı konuşmada 30 Ağustos Zafer Bayramı ile Ramazan Bayramını birlikte yaşadıklarını hatırlatarak, “Çok kısa bir süre önce Türkiye seçimini yaptı. Türkiye'yi 2023 hedeflerine, Cumhuriyet'in 100. kuruluş yıldönümüne taşıyacak kadroları belirledi. Bu yarışta İzmir'de üzerine düşen görevi yaptı. Mesajımıza olumlu karşılık verdi. Bize de İzmir için iyi bir başlangıç yaptınız çalışın, hizmet üretmeye devam edin dediler. İzmir'e olan sorumluluğumuz yükümlülüğümüz bundan sonra artarak devam ediyor." şeklinde konuştu. 

SABUNCUBELİ TÜNELİ'NİN TEMELİ 9 EYLÜL'DE ATILACAK
Seçimlerin üzerinden 2,5 ay gibi kısa bir süre geçmesine rağmen bu süreyi boş geçirmediklerini ve İzmir için açıkladıkları 35 projeden 3 tanesini fiilen başladığını söyleyen Bakan Yıldırım, "Temelini attığımız Kuzey Ege Çandarlı Limanı Türkiye'nin en büyük ithalat ve ihracat limanı olacak. Sabuncubeli Tüneli'nin temeli 9 Eylül'de atılacak. 11 milyar İzmir - İstanbul Otoyol Projesi ve İzmit Köprü Geçişi'nde işlem tamam. Yılbaşında köprü inşaatı başlayacak. İki adet tünel sözleşmesi de imzalandı. Kamulaştırma çalışmaları yüzde 60 oranında tamamlandı. 421 kilometre yol 7 parçaya bölündü. Her birinde bir konsorsiyum müteahhidi çalışacak ve İzmir–İstanbul Otoyol projesi eş zamanlı tamamlanacak.” diye konuştu.
8, 9, 10 Eylül'de İzmirlilere yeni sürprizler hazırladıklarını kaydeden Bakan Yıldırım, “9 Eylül kurtuluş gününde İzmir'in altyapısının kurtuluşuna da vesile olacak 3 önemli müjdeyi açıklayacağız. Bu arada 35 İzmir 35 proje içinde yer almayan ama İzmir için önemli Kordon'daki viyadük sorunun hallettik. İzmir'i bilişimde merkez yapacak projeleri başlattık.” şeklinde konuştu. 
Yıldırım, İzmir'in EXPO 2020 adaylığını da desteklediklerini ve kasım ayını beklemeden bu konuda gerekli yasayı çıkardıklarını, yönetmelikleri hazırladıklarını ifade ederek, EXPO 2015’te yaşanan sonucun 2020’de yaşanmamasını arzu ettiklerini kaydetti. 
Yıldırım, AK Parti Hükümeti'nin güçlü Türkiye için gereken neyse yaptıklarını, bu hedefe ulaşma yolunda artan terör olayları ve terör örgütünün de üstesinden geleceklerini söyledi. 
Yıldırım, “Tek ihtiyacımız birlik ve beraberlik. Şehitlerimizin kanları ile oluşan ay ve yıldız altında tek devlet, tek millet, tek ülke olarak bu ülke sonsuza kadar yaşayacaktır.” dedi.

AKAY: TÜRKİYE ÖNEMLİ BİR SÜREÇTEN GEÇİYOR
AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay ise yaptığı konuşmada Türkiye'nin çok önemli bir süreçten geçtiğini ve bu süreçte her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğunu dile getirdi. 
Akay, ayrıca Ramazan Bayramı'nın ardından teşkilat mensuplarına ilçelerde kongre sürecinin başladığını hatırlatarak “Bu süreçte bizi yerel seçimlerde başarıya ulaştıracak güçlü kadroların oluşturulmasını arzu ediyoruz.” ifadelerini kullandı.
AK Parti İzmir ilçe başkanları adına konuşan AK Parti Selçuk İlçe Başkanı Sema Yeşilçimen de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın tanıdığı en büyük devrimci olduğunu vurguladı. 
Yeşilçimen, AK Parti'nin 10. yıl Marşı'nda olduğu gibi ülkeyi baştan başa demir ağlarla ördüğünü belirterek, şöyle konuştu: “Bizim asıl bayramımız 12 Eylül referandumunda başladı. O gün 'tamam sayılı günleri kaldı, gidecekler' diyenler AK Parti'nin daha yapacağı çok işler olduğunu gördü. Bugün lider ülke olma yolunda ilerliyoruz. Bu ülkenin mangal gibi yüreği olan aslan gibi bir başbakanı var. Benim gördüğüm en büyük devrimci Recep Tayyip Erdoğan'dır.”
İzmir milletvekilleri adına konuşan Ali Aşlık da güçlü Türkiye'yi engellemek adına birçok çaba içinde bulunulduğunu belirterek, şunları söyledi: "Bize düşen görev Çanakkale zaferindeki gibi birlik ve beraberlik ruhunu sağlamaktır. Ak Parti kurulurken bu ruhla yola çıktık. AK Parti, bugün Türkiye'nin birlik ve beraberliğinin sembolüdür. Ustalık devrine geçtik. Ustalık devrinde teşkilatlarda ustalık görevinin gereğini yerine getirilmelidir. Gece gündüz koştuk, koşmaya devam edeceğiz. Günübirlik düşünmeden ülkenin, çocuklarımızın geleceğini düşünerek çalışmamız gerekiyor. İzmir önemli. Burada önemli işler yapmamız gerekiyor. Yerel yönetimlerde de başarılı olmak için hep beraber çalışmalıyız, çalışacağız.”





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol