YANDAŞ MEDYA İŞİN SUYUNU ÇIKARDI

Türkiye'de ve tabiki İzmir'de artık gazeteciliğin suyu çıktı. Taraftarlak, yandaşlık sınır tanımaz hale geldi. Gerçekleri yazan, gerçekler üzerine haber merkezini yöneten ve yönlendiren gazeteciler ya hapishanelere ya da gazetelerin etkisiz birimlerine mecbur bırakıladursun iktidar yandaşı medya haberleri istediği gibi manipüle ediyor. Gazetecilik meslek ilke ve ahlakını hiçe sayıp taşeronluğunu yaptığı zihniyet her ne olursa olsun halkı yönetip yönlendirmeye çalışıyor. İşte Türkiye'nin haber portalı olduğu iddiasında olan bir internet gazetesi ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İzmir mitingine yönelik haberi... Okuyun, kararı siz verin!

29 Mayıs 2011 Pazar 20:11
YANDAŞ MEDYA İŞİN SUYUNU ÇIKARDI

HABER AYNEN ŞÖYLE:


" CHP İzmir mitingi sona erdi. CHP tarihinde bu kadar sönük, bu kadar heyacansız miting görülmedi. 

Gündoğdu Meydanı Baykal'ın gölgesini aradı, bulamadı.CHP'nin İzmir Mitingi'ne Deniz Baykal'ın gölgesi gelse bundan daha fazla heyacanlı olurdu.

CHP için büyük hayal kırıklığı oldu.

250 bin kişi getireceklerini açıklamışlardı. En iyimser tahminle 20 veya 25 bin kişi katıldı diyebiliriz.

En kötü tahmin de 10 veya 15 bin kişi denilebilir...


CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır 300 teknenin katılacağını açıklamıştı. 

En iyimser sayı 20 -25 tekne katıldı. Bir çoğu küçük balıkçı teknesi sandallardı.

Kılıçdaroğlu, İzmirlilere yeni CHP'yi anlattı ama yeni birşey söylemedi..

İzmirliler, Amasya'dan sonra günlerdir hazırlığı yapılan İzmir Mitingi'ne gelen Kılıçdaroğlu'ndan, diğer kent mitinglerinde söylediklerinden farklı birşey duyamadı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İzmir'de katıldığı seçim mitingi beklenen ilgiyi görmedi. CHP İzmir İl Örgütü'nün günler öncesinden yaptığı hazırlıklar adeta boşa gitti. 

Mitinge 250 bin kişinin gelmesini beklediklerini açıklayan CHP İzmir İl Örgütü, bu katılımı sağlamak için hiçbir fedakarlıktan kaçınmadı. 100 bin el ilanı, gazete bastırıldı, kentin farklı noktalarına 500 ayaklı duyuru panosu asıldı. Bisikletliler kent merkezinde dolaşarak Seçim Postası adlı gazeteleri ve ilanlarını dağıttı. 

Kılıçdaroğlu alana geç geldi


Yağan yağmura karşı şemsiyeler dağıtılacağı da açıklanmasına karşın İzmirliler CHP Mitingi'ne beklenen ilgiyi göstermedi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu miting alanının biraz daha dolmasını bekledi ve beşte başlaması gereken miting alanına altıya doğru geldi. 

Balbay mektubu okundu


Kılıçdaroğlu kürsüye çıkmadan önce CHP İzmir milletvekili adayları anons edildi. Ardından sanatçı Rutkay Aziz, Ergenekon Davası'ndan yargılanan CHP İzmir Milletvekili Adayı Gazeteci Mustafa Balbay'ın mektubunu okudu. 

Konuşmasına "Allahına kurban İzmir" diyerek başlayan Kılıçdaroğlu, bol bol Başbakanı ve AK Parti'yi eleştirdi ancak İzmir'e dair neredeyse hiçbir şey söylemedi.

Kılıçdaroğlu'nun İzmirle ilgili söylediği cümleler sadece,"İzmir Türkiye’nin incisi bir kenttir. İzmir aydınların, üniversitelerin ve insanların rahatça gece gündüz demeden dolaşabildiği bir kenttir. İzmir özgür bir kenttir. Bu nedenle AKP tarafından hazmedilemiyor. Nasıl olurda İzmir’e saldırırız diye düşünoyor. Bu baskıya izin verecek misiniz? "şeklinde oldu. 

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun partisini İzmirlilere sürekli 'Yeni CHP' diye lanse etmesi dikkatlerden kaçmadı: "Yeni CHP özgürlüğün adresidir, yeni CHP emekçinin adresidir, yeni CHP halkın adresidir, yeni CHP'de herkes için özgürlük var."

İzmir mitinginde diğer kentlerde yaptığı konuşmaların benzeri şeyleri tekrarlayan Kılıçdaroğlu, bol bol Başbakan Erdoğan'a yüklendi. "





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol