TÜRKİYE AB'NİN YÜKÜNÜ HAFİFLETİR

AK Parti İzmir Milletvekili ve AB Uyum Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Tekelioğlu, " Türkiye, AB’ye yük olmaktan çok, AB’nin yükünü hafifletecek bir pozisyona sahip hale geldi." dedi.

19 Ocak 2012 Perşembe 17:38
TÜRKİYE AB'NİN YÜKÜNÜ HAFİFLETİR
Yeditepe Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Kulübü 0ğrencileri düzenledikleri bir dizi etkinlik  kapsamında, Türkiye Büyük Millet meclisine gelen öğrenciler. AK Parti İzmir Milletvekili ve AB Uyum Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Tekelioğlu’nu makamında ziyaret etti.
AK Parti İzmir Milletvekili ve AB Uyum Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Tekelioğlu  öğrenci konuklarını, Komisyon salonunda kabul etti. Her fırsatta ve farklı ortamlarda gençlerle birlikte olmaktan mutlu olan AB uyum komisyonu başkanı AK Parti İzmir Milletvekili Tekelioğlu, AB’nin, ‘birlikte yaşama zorunluluğu’nu, ortak kabuller zemininde bir medeniyet projesine dönüştürme perspektifi olduğunu ifade etti.
Tekelioğlu. “Özellikle iki büyük savaş sonrasında kendini tüketen, harap ve yorgun düşen Avrupa’nın yanı sıra, değişen siyasal ve ekonomik durumdan doğrudan etkilenen bütün coğrafyalar, birliktelik perspektifine ihtiyaç duydular. Her şeyin birbirine bağımlı ve bağlantılı olduğu dünyada, tek başına bir adacık gibi var olmanın imkânı da yararı da kalmamıştır” dedi.
AK Parti İzmir Milletvekili ve AB Uyum Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Tekelioğlu  “Çatışmadan önce barış, hoşgörü, saygı, dayanışma ekseninde, birbirimizi anlamak, daha yaşanabilir bir dünya için yeni standartlar, değerler üretmek gerekir. Bu standart ve değerler hem maddi hem manevi alanda çok önemlidir. Kendi toplum ve ülkemizi, daha insani temel ve amaçlara uygun düzenlemek, bizim AB kriterleriyle örtüşen programımızdır. Bu amaç, kimi magazinsel veya ideolojik yaklaşımların saptırdıkları gibi kısır çekişmeler ve dar açılar içinde ele alınan bir mesele olarak görülmemelidir. Şu anda AB ile ilişkilerimizin zorlu bir süreçten geçtiği doğrudur. Türkiye AB ile yeni bir ufuk, yeni bir seviye, standart kazanacaktır, kazanmaktadır da. Ancak geldiğimiz aşamada Türkiye, AB’ye yük olmaktan çok, AB’nin yükünü hafifletecek bir pozisyona sahip olmuştur. Çoğu Avrupa ülkesi ekonomik kriz yaşarken, biz göz kamaştırıcı gelişme içindeyiz. Şu an dünyada ikinci Avrupa da birinci gelişen ülkeyiz. Bütün dünya bizim başarımızı konuşuyor. Bu konuda daha çok ilerleme sağlayacağız. Yeter ki, başta demokratikleşme ve ekonomik iyileşmelerde gösterdiğimiz
kararlılığı devam ettirelim. Kendimize olan güveni ve saygıyı yitirmeyelim, daha da çoğaltalım. Gerçek potansiyelimizi keşfedip harekete geçirdiğimiz sürece, daha parlak başarılar elde edeceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın. Bu konuda eğitimli, konusuna hâkim gençlere, yani sizlere büyük görev ve sorumluluk düşüyor. Siz Türkiye’nin aydınlık ufkusunuz. Siz geleceğin Türkiye’si veya Türkiye’nin geleceğisiniz” dedi.
Yaklaşık bir saat süren toplantının ardından AB sürecini anlatan AK Parti İzmir Milletvekili ve AB Uyum Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Tekelioğlu  öğrenciler teşekkür etti.

tncyhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol