"TÜRK TARIMINI LİDER YAPTIK..."

AK Parti İzmir 2. bölge milletvekili adayı Aydın Şengül, AK Parti’nin çiftçiye verdiği mazot, tohum, gübre ve kredi desteğine yeni dönemde de devam edileceğini söyledi

23 Mayıs 2011 Pazartesi 13:10

 AK Parti İzmir 2. bölge milletvekili adayı Aydın Şengül, AK Parti’nin çiftçiye verdiği mazot, tohum, gübre ve kredi desteğine yeni dönemde de devam edileceğini söyledi. Menemen’de köyleri ziyaret eden Şengül, çiftçinin yüzünün AK Parti ile güldüğünü belirterek, “Türk tarımını, Avrupa’da liderliğe yükselttik.” dedi.
Haykıran, Hasanlar ve Koyundere köylerinde düzenlenen toplantılarda vatandaşlardan ilgi gören Aydın Şengül, AK Parti iktidarı süresince çiftçiye sağlanan imkanları anlattı. Şengül, cumhuriyet tarihinde çiftçiye ilk defa mazot desteği sağlayan, gübre desteğini de ilk defa ve doğrudan çiftçiye ödeyen partinin AK Parti olduğunu belirterek şöyle konuştu: “AK Parti, her daim üreten çiftçimizin yanında olmaya devam edecektir. Yeni dönemde de bu destek artarak devam edecektir. Tarımsal destekleri yüzde 255 oranında arttırdık, çiftçiye verdiğimiz kredileri 30 katına çıkardık, faizleri yüzde 59’dan yüzde 5’e indirdik. Tarıma 36,6 milyar lira destek vererek, şimdiye kadar yapılmayanı yaptık. Başlattığımız Tarım Sigortası ile çiftçimizin emeğini doğal âfetlere karşı garanti altına aldık. Yeni dönemde hedefimiz tarım gelirimizi 150, tarım ihracatını ise 40 milyar dolara ulaştırmaktır. Bir hedefimiz de 8,5 milyon hektarlık sulanabilir arazimizin tamamını suya kavuşturmak olacaktır.” şeklinde konuştu.
Asarlık beldesinde yapılan TOKİ konutlarının sahipleriyle de biraraya gelen Şengül, daha sonra Emiralem’deki Sabahat Aksıray Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi Spor Salonu'nun temel atma törenine katıldı.





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol