SUSMUŞ: GENEL BAŞKANIMA GÜVENİYORUM....

CHP Bayraklı Belediye Başkan Aday Adayı Avukat Pınar Susmuş, kadınlara siyasette daha fazla ve daha etkin yer verilmesi talebinin en iyi çağdaş ve modernizmin temsilcisi CHP’de karşılık bulacağını belirterek, " İddia ediyorum; Sayın Genel Başkanımız bu konuda en duyarlı siyasi liderdir" dedi.

05 Aralık 2013 Perşembe 12:19
SUSMUŞ: GENEL BAŞKANIMA GÜVENİYORUM....

 CHP'nin İzmir kadın belediye başkan aday adayları ile birlikte Ankara'ya giden ve burada Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan ve partinin diğer üst yöneticileri ile biraraya gelen Avukat Susmuş, kadın adaylar arasında ön plana çıktı. Susmuş'un, tüm görüşmelerde kadın siyasetçilerin karşılaştığı güçlüklere ve erkek egemen anlayışa dikkat çektiği öğrenildi.


SOMUT ŞEKİLDE GÖRÜLECEK…
Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte toplumun tüm kesimlerini kucaklayan, değişim vurgusunu ön planda tutan Cumhuriyet Halk Partisi'nin kadın siyasetçilere daha fazla ve çok daha etkin noktalarda yer vererek, bu alanda öncü bir rol üstlenebileceğini kaydeden Susmuş'un bu talebini birebir ilettiği, partinin de bu konudaki hassasiyetini hem yerel hem de genel seçimlerde somut şekilde ortaya koyulacağı görüşünü dile getirdiği belirtildi.
“EN DUYARLI LİDER GENEL BAŞKANIMIZDIR…”
Atatürk'ün, 'Bir toplum aynı gayeye bütün kadınları ve erkekleriyle beraber yürümezse ilerlemesine ve medenileşmesine teknik bakımdan imkân, ilmi bakımdan da ihtimal yoktur' sözünü hatırlatan Susmuş, " Biz kadınlara 79 yıl önce seçme ve seçilme hakkı tanınması, Türk ailesinin sosyal hakları ve birbirleri ile olan ilişkilerinin uygar ülkelerle eşit düzeye getirilmesinde atılan önemli bir adım olmuştur. Bu bir lütuf değildir. Türk kadını seçme ve seçilme hakkını birçok ülkeden önce sahip olmasına rağmen günümüzde maalesef siyasi temsil oranları çok düşüktür. Mecliste temsil oranı sadece yüzde 14'ken şu an görev başındaki 3 bine yakın Belediye Başkanı'ndan da sadece 26'sı kadındır. Türk kadınının siyasi yaşamdaki temsil oranının artırılmasını temenni ediyorum. Ve Sayın Genel Başkanımızın bu konuda son derece duyarlı ve hassas olduğunu biliyorum. Hatta son dönemlerdeki en duyarlı siyasi liderdir kendisi" dedi. 

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 05.12.2013 12:24
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol