SP'Lİ VEKİL ADAYLARI EV EV DOLAŞIYOR

SP İzmir 1. bölge milletvekili adayı Rumeysa Meryem Aslan ve 2. bölge adayı Suna Canıtez, ev toplantılarına katılarak kadın ve aileye yönelik projelerini anlatıyor.

30 Mayıs 2011 Pazartesi 14:51
SP'Lİ VEKİL ADAYLARI EV EV DOLAŞIYOR

Kadınlarla ev ortamında daha rahat iletişim kurduklarını belirten adaylar, Bornova ilçesinde de seçmenlerden destek istedi.


Toplum barışı ve mutluluğun temelinin kadınlar olduğunu söyleyen Canıtez, sağlık, eğitim ve kültür hizmetlerinin her kademesinde yer almalarına öncelik vereceklerini ifade etti. Çalışma hayatındaki kadınların problmelerinin çözülmesini sağlayacaklarını kaydeden Canıtez, “Ülkemizde önemli bir çoğunluğa sahip ev hanımlarının sosyal güvencesi garanti altına alınacak ve akabinde emeklilik imkânına kavuşturulacaklardır. Kadınların, talep etmeleri halinde 45 yaşından sonra emekli olmasına imkân sağlanacak, sosyal güvencesiz çalıştırılmalarına engel olunacak, çocukları 12 yaşına gelene kadar bakım masrafları ve yerleri konusunda devlet desteği sağlanacaktır.” şeklinde konuştu.
SP adayı Aslan ise eğitimden kadınlara yapılan her türlü haksızlığın karşısında yer alacaklarını dile getirdi. Genç kızlara ve kadınlara yönelik meslek edindirme ve istihdamda sonuç odaklı ve verimlilik esaslı politikalar izleneceğini vurgulayan Aslan, “Eşit işe eşit ücret politikası, öncelikle kadın ile erkek çalışanlar arasında uygulanacaktır. Çalışma koşullarında, kadınların aile ve çocuklarına karşı sorumluluklarını istedikleri düzeyde sürdürebilmelerine olanak tanıyan özel tedbirler alınacaktır.” dedi.





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol