'REÇETE ÇOK, TEDAVİ EDEN YOK'

DSP Balçova Belediye Başkan Adayı Semra Aksakal Kayacan, Bahçelerarası sakinleri ile bir araya geldi. Bölgede yaşanan imar sorununun çözümü için elinden geleni yapacağını söyleyen Aksakal Kayacan "Herkesin İnciraltı ve Bahçelerarası ile ilgili bir reçetesi var. Ancak burada yaşayan insanların dertlerine derman olacak nihai bir çözüm bulunamıyor. Burası İzmir'in akciğeri ve bu nedenle de herkesin burada gözü var" dedi.

25 Mart 2014 Salı 18:36
'REÇETE ÇOK, TEDAVİ EDEN YOK'

 DSP Balçova Belediye Başkan Adayı Semra Aksakal Kayacan son olarak İnciraltı-Bahçelerarası sakinleri ile buluştu. Uzun yıllardır imar sorunu nedeniyle sıkıntı yaşayan Bahçelerarası halkına seslenen Aksakal Kayacan, 1966 yılından bu yana Balçova'da yaşayan bir insan olarak Balçova'yı da, Bahçelerarası'nı da çok iyi bildiğini ifade etti. "Buralar size dedelerinizden kaldı, sizlerden de torunlarınıza geçecek. Ancak ne siz bir hak sahibi olabildiniz ne de bu gidişle torunlarınız hak sahibi olacak" diyen Aksakal Kayacan sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Herkesin İnciraltı ve Bahçelerarası ile ilgili bir reçetesi var. Ancak burada yaşayan insanların dertlerine derman olacak nihai bir çözüm ne yazık ki bulunamıyor. Burası İzmir'in akciğeri ve bu nedenle de herkesin burada gözü var. Arkasında dağı, önünde denizi, toprakları verimli, her yerinden termal fışkıran başka bir coğrafya yoktur. Ancak ekonomik olarak zorluk çeken sizler buradan kaçıyorsunuz ve birileri gelip topraklarınızı elinizden alıyor. Sizlerin elinden giden her arsa birilerini zengin etti. Bana destek verirseniz Bahçelerarası'nda yaşanan sorunların çözümü için ön ayak olacağım. Bakanlık nezdinde girişimlerde bulunacağım."
Aksakal Kayacan, İnciraltı'nda faaliyet gösteren bir işletmeci olarak daha önce gündeme gelen yıkımı durdurduğuna dikkat çekerek "İnciraltı'nda imar ve ruhsat sorunları nedeniyle gündeme gelen yıkımın durdurulması amacıyla nasıl bir gayret gösterdiğimi buradaki tüm işletmeciler bilir" dedi. Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya'nın İmar Kanunu'nun 18. maddesine şahsi nedenlerle karşı çıktığını ifade eden Aksakal Kayacan "Sorunun çözümü hususunda ne gerekiyorsa yapacağımdan kimsenin şüphesi olmamalıdır" dedi. 

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 25.03.2014 18:40
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol