PINAR SUSMUŞ'TAN ERGENEKON DEĞERLENDİRMESİ...

CHP’nin hukukçu Belediye Başkan Aday Adayı Avukat Pınar Susmuş, Ergenekon kararlarını değerlendirdi... Susmuş, " Bir tek kişiye yapılan haksızlık bütün topluma yapılmış bir tehdittir” dedi.

06 Ağustos 2013 Salı 10:40
PINAR SUSMUŞ'TAN ERGENEKON DEĞERLENDİRMESİ...

 CHP Bayraklı Belediye Başkan Aday Adayı Avukat Pınar Susmuş, Ergenekon davasında verilen kararların toplum vicdanını yaraladığını belirterek, “ Bir tek kişiye yapılan haksızlık bile bütün topluma yapılan tehdittir” dedi.




Tam 5 yıl süren, 275 sanıklı tarihi Ergenekon davasında açıklanan kararları hukukçu kimliği ile değerlendiren Avukat Susmuş, 3 sanığa iki kez ağırlaştırılmış müebbet, 7 sanığa ağırlaştırılmış müebbet, 9 sanığa da müebbet cezası verilmesinin toplum vicdanını yaraladığını belirterek, “ Bu konuda en net ve çarpıcı açıklamayı Sayın Genel Başkanımız yapmıştır. Bu kararlar hukuken de, ahlaken de meşru değildir demiştir. Aslında bu cezalar henüz yüksek mahkemece onanmış değildir, temyizden nihai neticenin çıkması beklenmelidir. Ancak yine de verilen kararlar toplum vicdanını yaralamıştır” dedi.

“BİR KİŞİYE YAPILAN HAKSIZLIK TOPLUMA YÖNELİK TEHDİTTİR”
Devletin temel görevinin adaleti sağlamak ve bunu dağıtmak olduğunu, mahkemelerde verilen kararların sanık da olsa kişilere zulme dönüşmemesi gerektiğini kaydeden Avukat Susmuş, “ Bir tek kişiye yapılan haksızlık bütün topluma yapılan tehdittir. Alınan kararları bu menvalde değerlendirmek gerekir. Şüphesiz ki günümüz itibariyle hiçbir Türk vatandaşı darbeyi savunmaz, darbeden, darbecilerden yana olmaz. Bunun aksini kabul etmek mümkün değildir. Ancak malum davada kamuoyu da, toplum da ikna edilememiştir, somut veriler, somut deliller ortaya konamamıştır” diye konuştu. Susmuş, Bayraklı ilçesine bağlı Alparslan Mahallesi'nde gerçekleştirdiği ev ziyaretlerinde de vatandaşlarla biraraya geldi.





yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 06.08.2013 10:47
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Sezai OZel 2013-08-07 00:42:58

Yurtseverlerin, Ataturk devrimcilerinin, farkli bir yorum yapmsi olasi degildir. Baskan adayimizin hukukcu kimligi ve yurtsever durusuna kosut bir degerlendirme; kutluyorum.