MUMCU'DAN BAKAN GÜNAY'A TAŞ!

CHP İzmir Milletvekili adayı Güldal Mumcu, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ı ilginç bir benzetmeyle ağır eleştirdi.

22 Mayıs 2011 Pazar 18:08
MUMCU'DAN BAKAN GÜNAY'A TAŞ!

 TBMM Başkanvekili ve CHP İzmir milletvekili adayı Güldal Mumcu, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ı ilginç bir benzetmeyle eleştirdi. Mumcu, "Öyle bir Kültür ve Turizm Bakanına sahibiz ki bir heykel salam dilimi gibi kesilip yok edilirken sesini çıkaramıyor'' dedi.

CHP Çeşme İlçe teşkilatının Çiftlik Mahallesi'nde düzenlediği sohbet toplantısında konuşan Mumcu, 12 Haziran'da yapılacak seçimlerin büyük önem taşıdığını belirtti.Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlık sistemi istediğini söylediğini, diktatörlüğe dönüşebilecek bir sistemi uygulamak için inceleme yaptığını savundu:

''Ruhu demokrat değil, hali demokrat değil, baskıcı bir yapıya sahip. Her şeyimiz dinleniyor. Bu ancak ve ancak faşist ülkelerde olur. Kabus gibi üstümüze çöktü. Ev hanımı 'Bana iki kilo salatalık gönder' diye manavı arayamıyor. Sevgililer birbirleriyle konuşamıyor. Bugüne kadar, bu ülke böyle bir yönetim görmedi, böylesini hak etmiyoruz'' 

SANATÇIYA SAYGI YOK

Güldal Mumcu, konuşmasında, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın sanat ve sanatçının yanında olmadığını vurguladı:

''Öyle bir Kültür ve Turizm Bakanına sahibiz ki bir heykel salam dilimleri şeklinde kesilip yok edilirken kendisi sesini çıkaramıyor. Öyle bir yönetim altındayız ki sanat ve sanatçılara karşı müthiş bir saygısızlık var. Bu yönetimle hiçbir yere varamayacağımız gayet açık.''







Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol