KOCAOĞLU'NUN AVUKATI ADAY OLDU...

CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Nurşen Balcı kadın kolları kongresinde aday olmayacak. Balcı’nın yerine Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Birol Çengil’in ifade alma işlemi sırasında Kocaoğlu’nun yanında bulunan Avukat Nilay Kökkılınç kadın kolları başkanlığına aday oldu.

18 Haziran 2012 Pazartesi 15:23
KOCAOĞLU'NUN AVUKATI ADAY OLDU...

 Kadın Kolları İl Başkanı Nazan Çetin’in eski İl Başkanı Tacettin Bayır döneminde görevden alınmasının ardından Kadın Kolları İl Başkanlığı görevine atanan ve uzun süredir çalışmalarını sürdüren Karşıyaka Belediye Meclis Üyesi Nurşen Balcı’nın önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek il kadın kolları kongresinde aday olmayacağı öğrenildi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na karşı başlatılan imza hareketinde imzası bulunduğu gerekçesiyle uzun süre eleştirilen ve Deniz Baykal ekibine yakınlığı ile bilinen Balcı siyaseti bundan sonra ilçesinde yapacak.

 
Ege'de Sonsöz'e konuyla ilgili açıklama yapan Balcı, “Bizim zaten görevlendirmemiz kadın kolları kongrelerinin sağlıklı yapılması içindi. Adaylığı düşünmüyordum. Sağlıklı bir şekilde kongrelerimizi yaptık. Benim zaten Karşıyaka’da meclis üyeliğim devam ediyor. Kurultay delegesi de oldum. Benim anlayışıma göre görevler paylaşılmalıdır. Kararım da kesin” dedi.
 
KOCAOĞLU’NUN AVUKATI...
Balcı’nın kongrede adaylığa sıcak bakmamasının ardından hareketlilik başlarken il aday ortaya çıktı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun 397 yılla yargılandığı tarihi davada Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Birol Çengil’in ifade alma işlemi sırasında Kocaoğlu’nun yanında bulunan Avukat Nilay Kökkılınç kadın kolları başkanlığına aday oldu. Yerel yönetimler ve şehircilik avukatı olan Kökkılınç aynı zamanda Balcı’nın yönetiminde bulunuyor. Kadın Kolları’nın ilçelerde gerçekleştirilen kongrelerinde aktif görev alan Kökkılınç’ın genel merkez düzeyinde de destek alabileceği ifade ediliyor.
 
Yaklaşık üç aydır Balcı’nın yönetiminde görev aldığını belirten Avukat Kökkılınç, “Güzelbahçe, Balçova ve Narlıdere’den sorumlu yöneticilik yaptık. Kongrelerde diğer ilçelerden de ciddi talepler geldi. Böyle bir karar aldım. Nurşen Hanım kesinlikle aday olmazsa ben olacağım. Örgütün adayı olarak çıkmak istiyorum. Çalışmalar devam ediyor” dedi.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol