KILIÇ: "BOP'A KAYITSIZ KALAMAYIZ"

Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç, kuraklık ve kıtlık sorunu olan Afrika'da, toprakların aslında çok verimli olduğunu belirtti. Kılıç, silahlara ayrılan bütçenin bir kısmının bile açlık çeken insanlara ayrılmadığını söyledi.

31 Ağustos 2011 Çarşamba 19:32
KILIÇ:

  Saadet Partisi İzmir İl Teşkilatı'nda bayramlaşma töreni düzenlendi. Törene Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç, İzmir İl Başkanı İsmail Öztürk'ün yanı sıra, il yönetim kurulu üyeleri, ilçe başkanları, Kadın ve Gençlik Kolları üyeleri ile çok sayıda partili katıldı. 
  
  Bayramlaşma töreninde konuşan Genel Başkan Yardımcısı Kılıç, manevi atmosferi ve dayanışma duygularıyla yoğunlaşan Ramazan ayından sonra bayrama ulaşmanın güzelliğini yaşadıklarını dile getirdi. 
    
Ramazan ayının manevi ikliminde dahi terör saldırılarının ve yürek burkan acıların yaşanmaya devam ettiğini vurgulayan Kılıç, ''uluslararası terör siyasetinin terör örgütünü kullanmasının önüne geçilmesi gerektiğini'' belirtti.         
    Kuraklık ve kıtlık sorunu bulunan Afrika'da, toprakların aslında çok verimli ve kıtanın kaynak bakımından çok zengin olduğunu kaydeden Kılıç, şöyle devam etti: 
''Dünyada hakim olan sömürgeci sistemden dolayı bu topraklardaki insanlar yiyecek ekmek bile bulamıyor. Batılı güçler, işgal ve katliamlarda kullandıkları silahlara ayırdıkları bütçelerinden çok az bir kısmını açlık nedeniyle ölmek üzere olan bu insanlar için ayırmıyorlar. Açlık, sefalet, zulüm, işkence başka bölgelerde de devam ediyor. Irak, Afganistan, Tunus, Yemen, Mısır, Suriye, Libya'da yaşananları gözlüyoruz. ABD'nin ortaya attığı ve 22 devlette rejimin, ülke sınırlarının değişmesini öngördüğü Büyük Ortadoğu Projesi'ni hatırladığımızda, bugün Ortadoğu'da yaşananları daha net anlayabiliriz. İnancımız gereği, bunların hiçbirine kayıtsız kalamayız. Her geçen gün daha da azgınlaşan Batı dünyasının yaptıklarına 'dur' diyebilecek, dünya üzerindeki sömürge hevesine set çekebilecek tek ülke Türkiye'dir. Bugün yaşananlar, İslam ülkelerinin uluslararası alanda güçlü birliktelikler oluşturmasının ne kadar önem taşıdığını ortaya koymaktadır.''





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol