KADER, KADIN ADAYLARI BULUŞTURDU

Kadın Adayları Destekleme ve Eğitme Derneği İzmir Şubesi, İzmirli kadın milletvekili aday adaylarını biraraya getirdi.

06 Nisan 2011 Çarşamba 13:35
KADER, KADIN ADAYLARI BULUŞTURDU

 AK Parti, CHP, MHP, DP ve HEPAR'lı milletvekili adaylarının yoğun ilgi gösterdiği toplantıda konuşan KADER İzmir Şubesi Başkanı Ayşenur Döken, "TBMM'de eşit temsil istiyoruz dedi. CHP İzmir 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı Avukat Pınar Susmuş ise, " Kadınların cesareti, aklı ve sevgisine tüm ülkenin ihtiyacı var." dedi.

KADER İzmir Şubesi, çok sayıda kadın milletvekili aday adayını biraraya getirdi. Toplantıda konuşan KADER Şube Başkanı Ayşenur Döken, 12 Haziran seçiminin tüm ülke için hayati bir öneme sahip olduğunu belirterek, " Ülke nüfusunun yaklaşık yarısını oluşturan biz kadınlar, TBMM’de temsil edilmiyoruz. Şu an TBMM’de görev yapan 48 kadın ne kadar canla başla çalışsalar da, yüzde 92 oranında temsil edilen erkek vatandaş duvarını aşıp seslerini duyuramıyor, kadınları temsil edemiyorlar. Biz, bu ülkenin kadınları olarak TBMM’de hakkımız olan koltuklarda oturmak, kadın sorunlarına çare olacak politikalar üretmek istiyoruz. Kadınlar için yaşam hakkının ve tüm kadın haklarının korunduğu bir ülke istiyoruz. Kendimiz ve çocuklarımız için özgürlükçü ve demokratik bir Türkiye istiyoruz. Bunun yolu da TBMM’de eşit temsil edilmemizden geçiyor." diye konuştu.
"KADINSIZ TBMM OLMAMALI"
Yeni Anayasa çalışmalarına da dikkat çekerek, "Kadınsız bir TBMM böyle birşey yapmamalı." diyen Döken, "Yeni yapılacak anayasanın, kadınsız bir TBMM tarafından yapılması kabul edilemez.
 Yeni oluşacak TBMM’deki kadın oranı bu açıdan da büyük önem taşıyor. Anayasalar temelde bir toplumdaki bireylerin nasıl yaşayacağını, devletle ilişkilerinin nasıl düzenleneceğini belirleyen metinlerdir. Kadınlar olarak biz, nasıl bir ülkede yaşamak istediğimizi de biliyoruz,  Yeni anayasayı, tüm bunları değiştirebilmenin bir yolu olduğu için çok önemsiyoruz. TBMM’de eşit temsil sağlandığında, yeni anayasa için de umutlanabileceğiz." dedi.
SUSMUŞ: "KADIN SİYASETÇİLERE İHTİYAÇ ÇOK..."
Toplantı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan CHP İzmir 2. Bölge Milletvekili Avukat Pınar Susmuş ise, ülkenin kadınların aklı, cesareti ve sevgisine ihtiyacı olduğunu belirterek, " Yeni dönem TBMM üyeleri ülkenin geleceğini şekillendirmek gibi bir sorumluluk üstlenecekler. Türkiye için dönüm noktası olduğuna inandığımız bu dönemde kadın siyasetçilere her zamankinden daha fazla ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Tabii benim kadın olmamın yanısıra hukukçu kimliğim de sözkonusu. KADER Başkanı'nın da belirttiği gibi hazırlanacak çağdaş Anayasa ile hukukun üstünlüğü ve yargı bağımsızlığının yeniden inşasında kadınlar da en az erkekler kadar söz sahibi olabilmelidir." ifadelerini kullandı. 





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol