GÜRSEL TEKİN, 'PINAR SUSMUŞ'U MU KASTETTİ?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, "Belediyelere kadın eli değecek' dedi, siyasi kulisler 'Pınar Susmuş' ismi etrafında hareketlendi. Tekin'in sözleri CHP'nin en az beş metropol ilçede kadın aday göstereceği şeklinde yorumlanırken İzmir’de seçime yönelik çalışmalar yürüten Bayraklılı Avukat Pınar Susmuş'un bu isimler arasında başı çektiği öğrenildi.

16 Mayıs 2013 Perşembe 14:20
GÜRSEL TEKİN, 'PINAR SUSMUŞ'U MU KASTETTİ?

 CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'in, İzmir'de gazetecilere yaptığı 'Belediyelere kadın eli değecek' şeklindeki açıklamaları merak konusu oldu. Tekin'in sözleri CHP'nin en az beş metropol ilçede kadın aday göstereceği şeklinde yorumlanırken İzmir’de seçime yönelik çalışmalar yürüten Bayraklılı Avukat Pınar Susmuş'un bu isimler arasında başı çektiği öğrenildi.

Tekin, Tarihi Havagazı Fabrikası'nda basın-yayın organlarının temsilcileri ve gazetecilerle kahvaltıda buluştu. Reyhanlı saldırısı, akil adamlar, 700'e yakın Alevi kökenli subayın ordudan çıkarılması iddiası, Aydın mitingi, CHP'nin yerel ve genel seçimler öncesi hedefleri gibi pek çok konuda basın-yayın kurumları temsilcileri ve gazetecilerin sorularını yanıtlayan Tekin, toplantıya özellikle 'Belediyelere kadın eli değecek' sözleriyle damga vurdu.

KULİSLER HAREKETLENDİ…
'Çok daha fazla kadın belediye başkanı görmek istiyoruz'diyen Tekin'in bu sözleri toplantının hemen ardından siyasi kulislerin ana gündem maddesi oldu. Geçtiğimiz günlerde İzmir'e gelerek burada çeşitli incelemelerde bulunan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu'nun da 'İzmir gibi bir kente kadın belediye başkanı çok yakışır' sözlerini hatırlatan partililer, tüm bu açıklamaların İzmir'de en az beş metropol ilçede değişikliğe gidileceği ve bunlarda adayların kadın siyasetçilerden seçileceği yorumunu güçlendirdiğini belirtti.


PINAR SUSMUŞ İSMİ ÖN PLANDA…
Öte yandan önceki gün gerçekleştirdiği Genel Merkez ziyareti ile sadece kendi seçim bölgesinde değil İzmir örgütünde yankı uyandıran Bayraklılı Avukat Pınar Susmuş'un kadın adaylar arasında en şanslı isim olduğu da kulislerde dile getiriliyor. Bir dönem Bayraklı Belediye Meclis Üyeliği görevini de yürüten ve genel seçimlerde milletvekili adaylığı için bu görevinden istifa eden Susmuş'un, birçok avantaja sahip olduğunu belirten partililer, Susmuş'un gerek mesleğinde elde etmiş olduğu başarılar gerek sivil toplum kuruluşları ile olan diyaloğu gerekse de genel merkezle olan yakın temasının isminin ön planda olmasını sağladığı görüşünde birleştiler.
KILIÇDAROĞLU İLE GÖRÜŞEN TEK KADIN ADAY…
Partililer, Pınar Susmuş'un milletvekilliği aday adaylığı döneminde 60'a yakın kadın rakibine rağmen Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun kabul ederek birebir görüştüğü isim olmasına da dikkat çektiler.



TEKİN NE DEMİŞTİ?
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, sadece İzmir’de değil tüm Türkiye’de daha fazla kadın belediye başkanı görmek istediklerini vurguladı. Tekin, “Sadece İzmir'de değil tüzüğümüz gereği, yüzde 33 kadın kotamız var. Birçok yerde kadın adaylarımız olacak, kadın eli değecek belediyelere. Bana göre 31 tanesi de kadın olmalı. Belediye ve belediye meclis üyelerinde mutlaka makul sayıda kadınlar temsil edilecek” diye konuştu.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 21.05.2013 18:04
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
M.SERDAR KARABEL 2013-05-16 23:53:21

bayrakliya mutlaka kadin eli değmeli.avukat pinar susmuş belediye başkani olmali.