DP İTTİFAK YOLUNDA...

DP Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, ''İttifak talepleri oldu, değerlendiriyoruz, görüşmeler devam ediyor. Ama çatı Demokrat Partidir. Başka çatı söz konusu değildir'' dedi.

12 Mart 2011 Cumartesi 16:28
DP İTTİFAK YOLUNDA...

     Seçim çalışmaları kapsamında İzmir'e gelen Zeybek, Adnan Menderes Havalimanı'nda basın toplantısı düzenledi.
     Zeybek, İzmir'in kurtuluş mücadelesinde ilk kurşun ve son kurşunun atıldığı, efeler diyarı bir kent olduğunu vurguladı.
     DP'nin halk, millet tarafından çok iyi bilinen bir parti olduğunu belirten Zeybek, ''Biz, o bildikleri partiyiz, biz o bildikleri Demokrat Partiyiz'' dedi.
     Zeybek, Atatürk'ün ''gerçek takipçisi'' olduklarını, Celal Bayar'ın, Atatürk'ün ''keşfettiği'' Adnan Menderes'in, ''hizmet adamı'' Süleyman Demirel'in, merhum Turgut Özal'ın çizgisinde devam ettikleri siyasi hayatta, Türkiye'ye ilk kadın başbakanı kazandıran parti olduklarını dile getirdi. 
   



  DP olarak üç ''büyük dengeyi'' oturtmayı hedeflediklerini ifade eden Zeybek, şunları söyledi:
     ''Bir, cumhuriyetin kazanımlarından sapmadan, en çağdaş demokrasi hedefimizi hayata geçireceğiz. Bu hedef, samimi bir hedeftir. İkincisi kalkınmayı tabandan başlatacağız. Ülkemizi neoliberal dayatmalardan kurtaracağız. Üçüncü olarak da milli bağımsızlığımızdan asla ödün vermeden, başkalarının dünyayı sömüren planlarının taşeronu olmadan dünyada şerefli bir yer kazanmak için geliyoruz.''
     Namık Kemal Zeybek, siyasetin son dönemde sığlaştığını, bu üç denge yerine ''düzeysizlik'' dengesine oturduğunu savundu.
     Gazetecilerin seçim ittifakına ilişkin sorusu üzerine Zeybek, ittifak arayışı peşinde olmadıklarını söyledi.
     Zeybek, ''Biz milletimizle ittifak yapmak üzere yola çıktık. Yeni değil, yeniden Demokrat Parti olarak halkımızın huzuruna çıktık'' dedi.
     Hangi partinin çatısı altında ittifak yapabilecekleri yönündeki soruya Zeybek, şu karşılığı verdi:
     ''Hedefimiz bu seçimde hükümeti kurmak, gelecek seçimde de tek başımıza iktidara gelmek. İttifak talepleri oldu, değerlendiriyoruz, görüşmeler devam ediyor. Ama çatı Demokrat Partidir. Başka çatı söz konusu değildir. Koalisyonu oluşturacak ittifaka 'hayır' demeyiz. Şu anda görüşmeler temel ve duvar üzerinde devam ediyor. Çatıya sıra gelmedi ama çatı Demokrat Partidir.''
     Zeybek, eski Saadet Partisi Genel Başkanı merhum Necmettin Erbakan ile seçim ittifakına ilişkin görüşüp görüşmediğine dair soru üzerine; Erbakan'ı hastanede tedavi gördüğü sırada ziyaret ettiğini ama doktorların uyarısı üzerine ancak 5 dakika görüşebildiğini, Erbakan'ın kendisine ''Vatan ve memleket tehlikede. Vatan ve memleketi kurtarın'' dediğini aktardı.
     Namık Kemal Zeybek, daha sonra konvoy eşliğinde ''Süvari'' adlı seçim otobüsüyle şehir turu attı, halkı selamladı.





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol