CHP'NİN KADIN ADAY ADAYLARI BİRARADA...

CHP İzmir milletvekili aday adayı ‘kadın adaylara’ özel tanıtım toplantısı düzenledi. 58 kadın aday adayının tanıtıldığı toplantıda ilginin özellikle Pınar Susmuş üzerine yoğunlaşması dikkat çekti.

03 Nisan 2011 Pazar 22:35
CHP'NİN KADIN ADAY ADAYLARI BİRARADA...

Milletvekili aday adaylarının tümünü geçtiğimiz günlerde Ahmet Piriştina Kent Arşivi’nde düzenlenen kokteylle tanıtan CHP İzmir İl Başkanlığı bu kez sadece kadın aday adayları için özel bir tören düzenledi. Tarihi Havagazı Fabrikası’nda gerçekleşen toplantıda İzmir milletvekilliği için başvuru yapan 58 kadın aday adayı tanıtıldı. Törene katılan CHP İl Başkanı Tacettin Bayır, CHP olarak bu dönem kadın aday adayı sayısında rekor seviyeye ulaştıklarını söyledi. Bayır,“Süper bir gücüm olsa geçmiş yıllardaki erkek aday egemenliğine karşın bu seçimde 13 birinci bölgeden 13 de ikinci bölgeden tüm adayları kadınlardan koyardım. CHP’nin 26 adayı da kadın olurdu. Bana göre yüzde 90 oy alırdık” dedi. Bayır’ın bu sözlerini kadın adaylar coşkuyla ayakta alkışladı.
 

Kurtuluş Savaşı’nda erkekler savaşırken, cephaneyi Nene Hatun gibi kadınların taşıdığını belirten Bayır“ Sizler Zübeyde Hanım’ın, Nene Hatun’un torunlarısınız. Kadın aday adayları, listeler nasıl olursa olsun küsmeden, darılmadan çarşı, pazar CHP iktidarı için çalışmalısınız. Ev, ev dolaşın. Erkeklere göre ev ziyaretlerinde daha avantajlısınız” dedi.

 

ÖZGÜR KADINLAR İSTİYORUZ
CHP İl Kadın Kollar Başkanı Nazan Çetin CHP’li her kadın adayın mücadele ruhuyla hareket edeceğine inandığını söyledi. Toplantıya İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun eşi Türkegül Kocaoğlu da katıldı.
SUSMUŞ İLGİSİ
Etkinlikte son dönemde ismi en çok konuşulan aday adaylarından olan Avukat Pınar Susmuş'a ilgi dikkat çekti. Kadınlar Susmuş ile fotoğraf çektirebilmek için adeta birbiriyle yarıştı.

Tören sonunda İl Başkanı Bayır ve kadın aday adayları birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.
 
CHP'nin kadın aday adayları...

1. Bölge:
Aynur Açıkgöz, Ayten Karadağ, Berrin Gürçay Delikçi, Canan Can, Dilara Ersözlü, Elfin Tataroğlu, Engin Demir, Ezgi Deniz Urunga, Güldal Mumcu, Güler Tunçoku, Hacer Girgin, Hatice Taşkın, Mehrigül Keleş, Meliha Yaman Yurdagül, Meziyet Gündüz, Mualla Ergen, Necla Özdemir, Nilay Ermin Kökkılıç, Nurcan Özbakır, Özlem Ayten Ulus, Pelin Erda, Rezzan Özay, Saime Cantürk, Sıdıka Vangöl, Şadiye Akgül, Şehrazat Mercan, Şehri Tuğcular, Şirince Süzek, Tülay Özüerman, Zeynep Nehir Ağartı, Süreyya Akar, Özlem Şengezken.



2. Bölge:
Ayşe Hülya Dinçel, Bahar Gürsul, Bahriye Boduroğlu, Canan Arıtman, Derya Ertem, Ebru Okay, Efsun Bingöl, Ester Bulut, Fatma Tunç Köprülü, Hatice Tatlı, Hülya Güven, Kadriye Tunsaray, Leman Yenice, Meliha Yaman, Necmiye Ertan, Nurgül Uçar, Pınar Susmuş, Saniye Nazik Işık, Serpil Giray, Sevim Giraylar, Songül Gök, Şadıman Şenbalta, Ulviye Öztürk, Zeynep Tekin, Meltem Irmak, Nesrin Beykoz





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol