CHP'Lİ VEKİLDEN MÜFTÜLÜK ZİYARETİ

CHP İzmir Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Mehmet Ali Susam, Kutlu Doğum Haftası çerçevesinde İzmir İl Müftü Vekili İlyas Öztürk’ü ziyaret etti. Dinin toplumdaki bütünleştirici etkisine vurgu yapan Susam, “Laiklik ve inanç zıt şeyler değil." dedi.

17 Nisan 2011 Pazar 14:28
CHP'Lİ VEKİLDEN MÜFTÜLÜK ZİYARETİ

 
            İzmir il Müftü Vekili İlyas Öztürk ve İl Müftü Yardımcısı Mehmet Gündoğdu'yu, Gaziemir Belediye Meclis üyesi Fevzi Çağlı il birlikte ziyarete eden İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam, Kutlu Doğum Haftası'nın tüm İslam aleminde hayırlara vesile olmasını diledi. Susam, "Yüce dinimiz; toplumda yardımlaşma ve dayanışma duygusunu geliştirmekte, adaleti ve ahlakı öne çıkartmakta, kul hakkının ve emeğin önemine vurgu yapmaktadır. Bu değerler bizlerin dünyaya bakış açısıyla da örtüşmektedir.” şeklinde konuştu.
            Susam, "Anayasamızın temel maddesi olan laiklik, devlet yönetiminin, dini esaslara göre değil, hukuk kurallarına göre yapılmasıdır. Laik devlet her dine aynı mesafede olduğu için bütün dinlerin de inanç özgürlüğünün de teminatıdır. Laiklik ve inanç özgürlüğü birbirinin zıttı değil, tam aksine birbirini destekleyen kavramlardır.” dedi.
            Dinin doğru şekilde aktarılmasında doğru yetişmiş din adamlarının önemli olduğunu vurgulayan Susam, sözlerini şöyle sürdürdü: "İslam dini, yaratanı ve yaratılanı sevmede dayalıdır, dostluğu ve dayanışmayı öne çıkartmaya çalışmaktadır. Toplumu İslam dini hakkında aydınlatacak, din hizmetlerini düzenleyerek ve denetleyecek, dini kuralların doğru biçimde öğretileceği kurumlara ihtiyaç bulunmaktadır. Bu aynı zamanda inanç sahiplerini, yobazlığa ve dini siyasete alet etmek isteyenlerin tekeline bırakmamak için de gereklidir. Diyanet İşleri Başkanlığı da bu amaçla Atatürk tarafından 1924 yılında kurulmuştur."
            İslam dininin en önemli erdemlerinden birinin Allah’la kul arasında bir aracı bulunmaması olduğunu hatırlatan Susam, İslam’da Hristiyanlıktaki ya da Musevilikteki gibi ruhban grubu olmadığını, kul ile yaratan arasındaki ilişkiyi kimsenin bilmediğini söyledi.
        Susam’ın adaylığını kutlayan Müfü Vekili Öztürk te "Bizler devlet ve millet için bir şeyler yapmaya gayret eden, bu yola çıkan herkese Allah’tan yardım diliyoruz.” şeklinde konuştu.





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol