CHP'DE HAREKETLİ HAFTASONU

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) mensupları, İzmir’in Küçük Menderes Havzası'nda hareketli bir hafta sonu yaşadı.

22 Ekim 2012 Pazartesi 13:51
CHP'DE HAREKETLİ HAFTASONU

 CHP’nin Örgütten Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin ve Genel Sekreter Bihlun Tamaylıgil, Kiraz, Beydağ ve Ödemiş’te ziyaretlerde bulundu. CHP Ödemiş İlçe Örgütü de dokuz beldede belde belediyelerinin kapatılmasına ilişkin referandum yaptı. 

CHP Ödemiş İlçe Örgütü’nün Bütünşehir Yasası ile kapatılacak belde belediyeleriyle ilgili yaptığı referandum ilgi gördü. Beldelerden AK Partili başkanların yönetiminde bulunan Kaymakçı ve Çaylı’da katılımın az olduğu belirtilirken, Bademli, Ovakent, Konaklı, Birgi, Bozdağ, Gölcük ve Kayaköy’de halkın referanduma yoğun katılım gösterdikleri ifade edildi.
'Belediyemiz kapatılsın mı?' sorusuna 'Evet' ya da 'Hayır' yanıtlarının verildiği referandumda; çoğunluk 'Hayır' oylarına çıktı. 
CHP İzmir Milletvekilleri Aytun Çıray ve Hülya Güven de referandum yapılan beldeleri ziyaret ederek, vatandaşlarla görüştü. CHP Ödemiş İlçe Başkanı Mehmet Eriş, iktidarın halka sormadan yapmaya çalıştığı Bütünşehir düzenlemesiyle ilgili Ödemiş’in beldelerinde yaşayan vatandaşların gereken tepkiyi sandığa giderek gösterdiğini söyledi.
Referandumun yanı sıra CHP’nin kurmayları Adnan Keskin ve Bihlun Tamaylıgil de beldeleri hareketlendirdi. Kiraz ve Beydağ’da yaptıkları ziyaretlerle havza turuna başlayan ikili sonra Çaylı’yı ziyaret etti. Çaylı’da kahve ziyareti yapan Keskin ve Tamaylıgil vatandaşlarla sohbet ederek Bütünşehir yasasını anlattı, yerel seçimler için nabız yoklaması yaptı. Çaylı’nın ardından Birgi’ye geçen CHP heyeti burada önce referandum sandıklarında inceleme yaptı.
ÇEKÜL Evi’ni ziyaret eden Keskin ve Tamaylıgil, ÇEKÜL Havza Koordinatörü Emin Başaranbilek’ten yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Birgi Belediye Başkanı Cumhur Şener’i belde tarihine sahip çıktığı için kutlayan Adnan Keskin, “Birgi’ye girdiğimiz andan itibaren yapılan güzel çalışmaları fark ettik. Fark etmemek elde değil. Başkent olan bu belde mahalleye dönüşürse korkarım bu güzel çalışmaların devamı gelmez” diye konuştu.
BAŞBAKAN TEK BAŞINA BELEDİYE BAŞKANI OLACAK
CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil de, burada Bütünşehir yasası ile ilgili görüşlerini paylaştı. Halkın tercihinin yok sayıldığını söyleyen Tamaylıgil, şunları söyledi:“Birgi bunun en güzel örneği. Başkent olmuş, turizm potansiyeli olan bir kent mahalleye dönüştürülecek. Halkın tercihleri düşünülmeden, tamamen oy kaygısı ile yapılan bu yasa en çok halkı etkileyecek. Başbakan, milli iradeyi kendi iradesinin altında görüyor. Milli irade sözünü hep kullanmasına karşın bu milli iradeye kendi çıkarları açısından bakıyor. Tek başına ülkeyi yönetip her şeyi kontrol etmek istiyor. Bu yasa da bu amacın ürünüdür." Türkiye'nin kocaman bir belediye haline getirilmek istendiğini anlatan Tamaylıgil, sözlerini şöyle sürdürdü: "Başbakan tek başına belediye başkanı olup bu ülkeyi istediği gibi yönetmek istiyor. İki gündür yaptığımız gezilerde ağlayan kadınlar gördük. Belediyemiz kapatılmasın diye ağlıyorlar, hizmet alamamaktan korkuyorlar. Halbuki beldeler demokrasinin eşiğidir. Cumhuriyetin getirdiği demokrasinin en önemli parçası halkın kendisini yönetecekleri seçme adımıdır. Ancak, AKP iktidarı cumhuriyetin bütün kazanımlarıyla savaş halinde olduğundan bu düzenlemeyi yapıyor. Halkımız gereken tepkiyi gösteriyor, gösterecektir de.” 
Birgi’de Aydınoğlu Meydanı’ndaki el sanatları merkezini ve hamamı ziyaret eden CHP heyeti daha sonra beldeden ayrılarak İzmir’e gitti.
CHP Ödemiş ilçe başkanı Mehmet Eriş, referandum sonuçlarını şöyle açıkladı:
Kaymakçı (AKP): 749 Hayır, 22 Evet
Ovakent (CHP): 2011 Hayır, 6 Evet
Bademli (AKP): 1624 Hayır, 8 Evet
Birgi (CHP): 1769 Hayır, 11 Evet
Gölcük (AKP): 789 Hayır, 11 Evet
Çaylı (AKP): 752 Hayır, 2 Evet
Bozdağ (CHP): 806 Hayır, 6 Evet
Konaklı (CHP): 1151 Hayır, 3 Evet
Kayaköy (AKP): 470 Hayır, 5 Evet

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol