CHP İZMİR'DE LİSTE KARMAŞASI SÜRÜYOR

CHP’de liste sıkıntısı, Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Yüksel'le İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır’ı karşı karşıya getirdi.

14 Nisan 2011 Perşembe 13:00
CHP İZMİR'DE LİSTE KARMAŞASI SÜRÜYOR

Bayır’ın, bazı adayların kendi siyaset yaptığı bölgenin dışından aday gösterilmesini kastederek, “Milletvekili aday listelerinde hata yapıldı.” açıklamasını Yüksel, “Hata yok, liste değişmeyecek.” şeklinde tekzip etti.
CHP’nin İzmir’deki milletvekili aday listesinin oluşturduğu sıkıntı devam ediyor. Parti teşkilatının listelere yönelik eleştirilerine, İl Başkanı Bayır da katılarak, "Yazım hatası olduğunu düşünüyorum. 1. bölge 3. sıra adayıyla 2. bölge 3. sıra adayının yer değiştirmesi gerekir. Ayrıca 1. bölge 11. ve 12. sıradaki isimlerle 2. bölgede aynı sıralarda bulunan isimlerin yer değiştirmesi konusunda genel merkezi uyardım." demişti. Bu açıklamalara, İzmir 2. bölge 1. sıra adayı olan Genel Başkan Yardımcısı Yüksel cevap verdi: “Kesinlikle hata yok. Liste değişmeyecek. Merkez yoklaması yapılan illerde liste belirleme, tamamen genel merkezin ve parti meclisinin takdirindedir. Yeri karıştırılan iki genç var, onlar da listeye renk kattı.”
İzmir 1. bölgeden aday gösterilen Çiğli eski İlçe Sekreteri Ebru Okay ise listeyi gördüğünde çok şaşırdığını belirterek, “Kendi bölgemde kalsam daha mutlu olurdum. 1. bölgenin sokaklarını, 2. bölge kadar iyi bilmiyorum.” diye konuştu.





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol