CHP GENEL MERKEZİ ALARMDA!

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır, parti genel merkezindeki yoğunluk yüzünden İzmir listelerinde sıralama hatalarının yapılmış olabileceğini söyledi. Bayır, hataların düzeltilmesi için CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil'i uyardıklarını belirtti.

12 Nisan 2011 Salı 18:43
CHP GENEL MERKEZİ ALARMDA!

    İzmir milletvekili aday listesinin iktidara gelecek bir partinin bakanlar kurulu listesi kadar güçlü olduğunu kaydeden Bayır, “Listede birbirinden değerli arkadaşlarımız var; ancak listeyi oluşturmak elimde olsa örgütten daha fazla isme yer verirdim." dedi.     
    Aday listelerinin oluşturulma sürecinin çok zorlu geçtiğini ifade eden Bayır, “48 saat uykusuz kalınması sonrası yazım hatası olduğunu düşünüyorum. Sekreterler liste konusunda yazım yanlışı yapmış olabilir. 1. bölge 3. sıra adayı ile 2. bölge 3. sıra adayının yer değiştirmesi gerektiğini düşünüyorum. Ayrıca 1. bölge 11. ve 12. sıradaki isimler ile 2. bölgede aynı sıralarda bulunan isimlerin yer değiştirmesi konusunda genel merkezi uyardım.” diye konuştu.
    Listelerden isim çıkarılmasının hukuken mümkün olmadığını ancak isimlerin yerlerinin değiştirilmesi konusunda hukukçuların araştırmalarını sürdürdüğünü ifade eden Bayır, bu durumun düzeltilmesini beklediklerini söyledi.
    Tacettin Bayır, listenin içine sinip sinmediği sorusuna, “Evet liste içime sindi; ama sinmese ne olur? Yapabilecek bir şeyimiz mi var?” diye cevap verdi.
    Bayır, adayların İzmir’i tanıdığını, ithal diye eleştirilen adayların iyi irdelenmesi durumunda ithal olmadıklarının görüleceğini vurguladı. Bu adayların sadece İzmir’de oturmadığını kaydeden Bayır, “Adaylarımızdan sadece iki kişi İzmir’de oturmamaktadır. Bunlardan biri Rıza Türmen’dir. İkincisi Mustafa Balbay’ın da nerede oturduğu bellidir.” dedi.
    Güldal Mumcu’nun adaylığına yönelik eleştirileri yersiz bulan Bayır, şunları söyledi: “Güldal Mumcu’nun İzmir’de bir evi var. Buraya gelmediğini söylersek haksızlık olur. Uğur Mumcu’nun eşi olmasından dolayı genel merkez adaylığı konusunda bir inisiyatif kullanmış olabilir.”





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol